(Nettavisen): Gunnar Halle er ferdig som trener for aldersbestemte norske landslag ved nyttår.

Det bekrefter den tidligere landslagsspilleren selv overfor Nettavisen tirsdag.

Halle har hatt ansvar for norske G15-, G16- og G17- og G19-landslag, i tillegg til J23 de siste åtte årene, men har nå fått beskjed om at han ikke får forlenget kontrakten sin.

– Skulle gjerne ha fortsatt

57-åringen bosatt på Fjellhamar legger ikke skjul på at han synes avgjørelsen og prosessen kunne vært gjort annerledes, men vegrer seg for å lange ut mot NFF.

– Kontrakten går ut og da har de bestemt at de skal ha noen nye inn, sier Halle til Nettavisen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Slik jeg tolker deg skulle du gjerne fortsatt i jobben?

– Jeg skulle gjerne fortsatt. Absolutt. Jeg trives med dette, men så har de bestemt at de vil ha en rotasjon i den stillingen.

Halle ønsker ikke å utdype hva han er misfornøyd med når det gjelder prosessen, men det er tydelig at han gjerne skulle jobbet som landslagstrener også i 2023.

NFF svarer

Toppfotballsjef Truls Dæhli bekrefter overfor Nettavisen at bakgrunnen for at Halle ikke får forlenget kontrakt, er at det skal være rotasjon i stillingen.

– Dette er tidsbestemte avtaler og hele intensjonen er at du skal være inne her som landslagstrener i ... vi har ikke satt noen tydelig tidsbegrensning på det, for det handler litt om hvilke lag du følger og hvordan syklusen er. Det kan være seks, åtte eller ti år. Intensjonen er at du skal være her inne som landslagstrener og så gå ut igjen i klubb. Slik er systemet, sier Dæhli til Nettavisen.

– Så det er ingen misnøye med jobben Halle har gjort som landslagstrener?

– Nei, snarere tvert imot. Gunnar har vært en veldig god landslagstrener for oss og en veldig dedikert og flink fyr i det systemet. Det har ingenting med det å gjøre. Han har tatt flere lag til mesterskap, er veldig flink til å håndtere landslag, og jeg har egentlig bare gode ting å si om han. Likevel må man et eller annet sted sette et punktum for at dette vekselbruket skal gå videre. Det er ikke en livstidsjobb, sier Dæhli.

NFF regner med å ha en erstatter klar om kort tid.

(Saken fortsetter under bildet)

På jobbjakt

Halle ser seg nå om etter en ny jobb innen fotballen.

– Hvilken rolle det blir, får vi se. Nå har jeg vært her i åtte år, og jeg synes det har vært interessant og utviklende å jobbe med de unge spillerne. Det har vært morsomt. Det er derfor jeg har holdt på så lenge med det og, sier Halle.

Han har fått flere tilbud mens han har jobbet i NFF – blant annet om å bli assistent under Uwe Rösler, noe han har vært flere ganger tidligere.

– Underveis har det vært flere ganger at jeg har kunnet gå steder. Jeg har kunnet vært med Uwe flere steder og gått til andre klubber, men jeg har vært lojal. Så ville det vært interessant å komme seg ut i en klubb igjen nå, sier Halle.

Halle spilte i sin tid for klubber som Lillestrøm, Oldham, Leeds, Bradford og Wolverhampton. Han endte med 64 A-landskamper og fem mål.

Som trener har han vært innom en rekke klubber som assistent – blant andre Lillestrøm, Viking, Lyn og Molde.