Lørdag kronet 23-åringen fra Frogner på Romerike en fantastisk sesong med gull i sitt første VM i skiflyging. Det skjedde 15 måneder etter at han tok det voksne valget å droppe VM i Oberstdorf fordi han ikke var klar for å sette utfor mammutbakken.

Lindvik hadde selvtillit nok i Vikersund. Det er også andre egenskaper som gjør at han står igjen med gullmedaljen rundt halsen, blant annet hans evne til å lukke både nervøsitet og andre forstyrrende elementer ute.

– Han er egentlig bare ekstremt flink til å være fokusert og i sin egen boble. Han lar seg ikke forstyrre av det som skjer rundt ham, han tenker ikke konsekvens, medalje eller lengde. Han tenker bare på å gjennomføre arbeidsoppgavene, og så får man se etterpå hvordan det går. Han er i øyeblikket i stedet for å tenke framover, beskriver landslagstrener Alexander Stöckl overfor NTB.

Lindvik ledet etter konkurransens to første dager, men lot seg ikke affisere av noe press.

– Det virker ikke sånn i det hele tatt. Han er rolig før det gjelder, og så på når det gjelder. Han slår av og på, sier Stöckl.

Moderne

En annen ting Lindvik utmerker seg på, er hoppteknikken som de rundt ham beskriver som «ekstrem». Lagkamerat Johann André Forfang forklarer:

– Han har en helt spinnvill måte å hoppe på, en hypermoderne teknikk. Det er masse råskap i det, og det gjør det vanskelig å holde følge med ham. Det er en teknikk som er tilpasset veldig moderne utstyr, blant annet bindingene vi hopper med nå til dags. De hadde vi ikke da jeg vokste opp.

Forfang fikk det ikke helt til å stemme selv under den individuelle VM-konkurransen og ble nummer ti. Han innrømmer at han er litt misunnelig på den tre år yngre lagkameraten.

– Vi blir jo jævla sjalu, da. Sånn er det. Men vi jobber jo sammen, og vi vet hva som legges ned for å nå de målene her. Så det er fryktelig lett å være glad på hverandres vegne. Jeg er veldig glad i Marius, og jeg unner ham dette, sier Tromsø-hopperen.

Stort

Landslagssjef Clas Brede Bråthen sidestiller Lindviks supersesong med noen av de beste gjennom tidene. Og han har tro på at Rælingen-hopperen kan bli mannen å slå i mange år framover.

– Han har hode, hoppteknikk og kropp til det. Så spørs det om han har motivasjon til det. Har han det, er det mange som kommer til å slite med ham i mange år framover, sier han.

– Marius er en meget spesiell skihopper. Han har en ekstrem hoppteknikk på sitt beste, og så klarer han å ta det ut i de viktigste konkurransene. Han bare lar det stå til og stoler på sine egne ferdigheter. Det er ekstremt tøft å se på.

Lindvik selv er litt overrasket over at han har nådd så mange mål i løpet av kort tid. Siden nyttår er han blitt nummer to i hoppuka sammenlagt, olympisk mester i storbakke og verdensmester i skiflyging, i tillegg til å vinne i Holmenkollen. Og han er ikke ferdig.

– Det er hoppuka, da. Den berømte hoppuka. Den skal jeg vinne før jeg gir meg som skihopper. Motivasjonen er på topp, den.

I dag er det lagkonkurranse i Vikersund, og Norge stiller med en fersk verdensmester på laget.