Fem nye smittetilfeller, én til sykehus – dette er smittesituasjonen i din kommune lørdag

Lørdag bekreftes ytterligere fem smittetilfeller på Romerike. Minst én av disse er sendt til sykehus. Dermed har til sammen 584 romerikinger nå vært bekreftet smittet av koronaviruset.

DEL

Lørenskog: Hittil lørdag kveld er det ikke meldt om noen nye smittetilfeller i Lørenskog. Til sammen har 105 personer testet positivt og minst 84 personer er så langt meldt friske i kommunen. Onsdag denne uken opplyste kommunen også at de i tiden som kommer ikke vil kunne føre oversikt over antall personer som er blitt friskmeldte, fordi dette ansvaret nå er overført til fastlegene i kommunen.

Enebakk: Fredag var det ingen endring i kommunen. Kommune har gitt beskjed om at de kun vil komme med oppdateringer mandag, onsdag og fredag i tiden som kommer. Det er derfor ingen oppdatering fra Enebakk lørdag. Totalt har 50 personer testet positivt for koronaviruset. Minst 31 av disse er friskmeldte, mens seks personer har mistet livet ved Kopås sykehjem.

Nes: Det er meldt om ett nytt smittetilfelle i Nes lørdag. Totalt har 20 personer fått påvist koronaviruset, og 16 av disse er friskmeldte.

Aurskog-Høland: Det er ingen endring i kommunen den siste tiden. Til sammen har ti personer testet positivt for koronaviruset, mens ni av disse er friskmeldte. Kommunen har også ett dødsfall.

Nittedal: Lørdag er det ikke meldt om noen nye smittetilfeller i Nittedal. Til sammen har nå 51 personer testet positivt for koronaviruset i Nittedal.

Hurdal: I Hurdal har fremdeles kun én person fått påvist smitte av koronaviruset, og denne personen er friskmeldt.

Lillestrøm: Ingen personer er bekreftet smittet i Lillestrøm lørdag. Til sammen har 174 personer blitt bekreftet smittet, mens minst 124 av disse er friskmeldte.

Eidsvoll: I grunnlovsbygda er det lørdag meldt om ett smittetilfelle. Dette er det første smittetilfellet i Eidsvoll siden 1. mai. Til sammen har 42 personer fått påvist koronaviruset, og 40 av disse er nå friskmeldte.

Ullensaker: Det er ikke meldt om noen nye smittetilfeller i Ullensaker lørdag. Til sammen har 65 personer blitt bekreftet smittet av viruset i Ullensaker. Kommunen har foreløpig ikke gitt noe svar på hvor mange som er friskmeldte, og viser til at de ikke har noe rapporteringssystem for dette.

Gjerdrum: Lørdag er det ikke påvist noen smittetilfeller i Gjerdrum. Til sammen ti personer har fått påvist viruset i Gjerdrum. Kommunen har ikke svart på RBs spørsmål om antall friskmeldte.

Nannestad: Ingen er blitt smittet i kommunen lørdag. Til sammen har 18 personer i Nannestad vært bekreftet smittet av viruset, og alle disse er nå friskmeldte.

Rælingen: I Rælingen er det meldt om tre nye tilfeller av koronasmitte lørdag. Kommuneoverlege Magnus Jonsbu skriver i en sms at én av disse er sendt til sykehus, men ønsker ikke å si noe mer om dette foreløpig. Til sammen har 34 personer testet positivt i kommunen, og 30 av disse er friskmeldte.

Artikkeltags