Drapet i Feiring: – Ektemannen har forklart seg om hendelsen

PÅGREPET: Mannen i 60-årene har erkjent å ha drept sin kone.

PÅGREPET: Mannen i 60-årene har erkjent å ha drept sin kone. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den siktede ektemannen erkjente i avhør mandag ettermiddag at han har drept kona. Hun ble funnet drept i ekteparets bolig i Feiring, Eidsvoll mandag morgen.

DEL

– Vi gjennomførte et kort avhør av den siktede ektemannen i går ettermiddag. Siktede har forklart seg om hendelsen, men detaljene i dette ønsker vi ikke å gå ut med nå. Han har imidlertid erkjent straffskyld for siktelsen på forsettlig drap. Siktede vil bli avhørt ytterligere på et senere tidspunkt, sier politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt i en pressemelding.

– Letter vår jobb

Det at ektemannen selv erkjente å ha tatt livet av kona, gjør det videre etterforskningsarbeidet lettere, forteller politiadvokaten til RB.

– Det er klart at det letter vår jobb, men vi har fortsatt en stor innhentingsjobb å gjøre. Vi er glade for at han medvirker til å belyse saken, så må vi ettergå de opplysningene som kom fram i mandagens avhør, sier Holm Hansen.

FUNNET: Her i et lite skogholt, cirka 100 meter fra ekteparets bolig ble mannen i 60-årene funnet av politiet.

FUNNET: Her i et lite skogholt, cirka 100 meter fra ekteparets bolig ble mannen i 60-årene funnet av politiet. Foto:

Framstilles for varetekt i dag

Mannen blir senere i dag framstilt for varetektsfengsling ved Nedre Romerike tingrett, ved såkalt kontorforretning. Politiet ber om fire ukers varetekt, hvorav de to første ukene er med brev- og besøksforbud.

Ifølge forsvarer Dag Svensson har den drapssiktede ektemannen samtykket til fengslingen.

– Vi mener å ha kontroll på hendelsesforløpet, men det er for tidlig å si noe om eventuelt motiv for drapet nå. Vi fortsetter med å avhøre personer vi anser relevante for saken å snakke med, i tillegg til at vi foretar ytterligere tekniske undersøkelser som ledd i etterforskningen, forklarer Holm Hansen.

Den avdøde kvinnen blir rutinemessig obdusert ved Rettsmedisinsk institutt tirsdag. Foreløpig obduksjonsrapport er ventet senere i dag.

Store politistyrker lette i fem timer

Klokken 05.55 mandag morgen fikk politiet melding om en hendelse i en privat bolig i Feiring i Eidsvoll.

Inne i boligen ble en kvinne i slutten av 60-årene funnet død. Omstendighetene på stedet førte til at politiet mistenkte at kvinnen var blitt drept, og en leteaksjon etter den antatte gjerningspersonen ble satt i gang.

SE VIDEO:

  Store bevæpnede styrker ble sendt til stedet.

  Etter fem timer ble en person tatt med av politiet, kun 100 meter fra boligen.

  – Vi har lett etter det vi antar er gjerningsmannen. Han ble pågrepet for kort tid siden, bekreftet politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt like etter klokken 11.30.

  UNDER: Her blir ektemannen pågrepet!

   Erkjenner straffskyld

   Den pågrepne mannen i 60-årene, som er siktet for å ha drept ektefellen i Feiring i Eidsvoll, erkjente straffskyld i avhør mandag ettermiddag.

   – Jeg kommer akkurat ut fra avhør. Han har erkjent straffskyld, sier mannens forsvarer Dag Svensson til NTB ved 17.30-tiden mandag.

   – Han er selvfølgelig sterkt preget av det han har vært med på, det er det ingen tvil om, legger han til.

   Svensson beskriver saken som en familietragedie.

   Artikkeltags