Gå til sidens hovedinnhold

Feelgood roman for tweens

Artikkelen er over 1 år gammel

Sara Kadefors

«Billie: avgang 9.42 til mitt nye liv», Gyldendal 2017 (159 sider)

Moren til Billie er alvorlig syk og kan ikke ta vare på datteren. Derfor må Billie flytte fra mamma, leiligheten og livet sitt i Stockholm. Hun kommer familien Persson, en prektig tobarns familie på landsbygda i nord-Sverige. Overgangen bli stor, på alle måter. Billie har hatt frie tøyler i oppveksten, hun har ordnet det meste selv, og tatt vare på mammaen sin. Hos familien Persson er det årning og reda, her må Billie passe tiden, delta i felleskapet og forholde seg til skjulte regler. Dessuten er stemningen merkelig, alle oppfører seg stivt og høflig, ja nesten kjølig overfor hverandre. Hva er det de ikke snakker om?

Billie er ei herlig jente. Hun gjør mye for å passe inn, både i familien og på skolen. Samtidig savner hun mammaen sin og lengter hjem. Hun er god på å se andre mennesker og vil dem vel, men er overbevist om at det er noe rart med familien hun har kommet til.

Dette er en feelgood roman for 10-13 åringer. Alvorlige temaer som barnevern, sykdom og død behandles varmt og klokt. Og – boken er morsom, takket være ei sjarmerende jente som heter Billie. Hun har evnen til å forandre ting bare ved å være seg selv.

Dette er første bok av tre bøker om Billie. Hvordan det går kan du lese mer om i Billie, du er best og Billie, alene sammen.

Sara Kadefors er en kritikerrost og prisbelønt svensk forfatter.

Anbefalingen er innsendt av:

Karen Sletten Henriksen, Lillestrømbibliotekene, Fetsund

Kommentarer til denne saken