Gå til sidens hovedinnhold

Med naturen som hovedperson

Når Pivi Ijzelendoorn tar med seg kameraet ut på tur blir hennes handikap til en fordel.

Artikkelen er over 5 år gammel

– På grunn av ryggproblemer må jeg gå i terreng, på myk grunn. Og jeg må gå sakte, derfor har jeg god tid til å se meg om. Vanligvis er ryggproblemene et handikap, men når det gjelder betrakting av naturen er det en fordel, sier Pivi Ijzelendoorn.

Ryggen har gjort 59-åringen fra Strømmen arbeidsufør. Hun måtte legge blomsterdekoratørjobben på hylla. Tegning og maling, som hun hadde stor glede av, har hun også måttet slutte med. Men kameraet lar henne fortsatt uttrykke sin kreative side.

– Naturen er hovedpersonen i bildene mine, forteller hun på telefon fra Sverige.

(Artikkelen fortsetter under artikkelen)

 

Pivi sitter på hytta si, et sted i skogen ikke langt fra Charlottenberg. Denne fredagen ble det en morgentur på vinterføret. Hvis været og ryggen tillater det begynner hun helst dagen slik. Gjerne med et kompaktkamera på lur.

– Opplevelser i naturen er det som er viktig for meg, og her har jeg skogen rett utafor døra, sier hun.

Lesernes bilder

Du kan laste opp dine beste bilder på rb.no/leserbilder, eller du kan merke bildet på Instagram med emneknaggen #rbbilde.

Alle bildene vises på rb.no og et utvalg av bildene vil bli trykket i avisa.

Følg oss også på Instagram: @romerikesblad

Vi kårer ukes- og månedsvinnere. Alle vinnere får en oppmerksomhet i posten. Vi kårer også en årsvinner, som får en gavesjekk fra oss.

Derfor tilbringer hun stadig mer tid på hytta. Strømmen er ikke så landlig som det en gang var.

Pivi Ijzelendoorn, fornavnet var det faren hennes som ivret for, og etternavnet har hun fra sin nederlandske ektemann. Kombinasjonen er stadig å se i RBs spalter. Hun sender inn dikt til baksida og fotografier til Torvet. Motivet er gjerne naturen – i både tekst og bilde.

– Naturen gir meg mye. Slik har det vært fra jeg var liten og begynte å gå i Rælingsskauen. Jeg liker ærligheten i naturen, sier hun.

– Noen dråper på et strå, en fin himmel – jeg har alltid sett vakre ting i naturen, og det vil jeg gjerne dele med andre, forteller hobbyfotografen.

– Det tok ei stund før jeg torde å sende inn til avisen, men når jeg først begynner, da holder jeg på. Å komme på trykk er moro. Hvis jeg kan glede noen med bildene eller diktene mine, så er det fint. Får håpe noen setter pris på det.

Flere bilder i arkivet

I RBs arkiv ligger bilder fra Pivi av rådyr, rev og slagugle. Flere er tatt på nært hold. Hvordan kommer hun så tett på?

Pivi Morgenby Ijzelendoorn

Alder: 59 år

Bor: På Strømmen.

Fotograferer helst: Dyr og natur.

Ivirig bidragsyter til RBs leserbilder på Torget.

– Jeg har tålmodighet. Dyra ser meg gang på gang, de blir vant til meg. Jeg går alltid stille og rolig, forteller hun.

Hun har opplevd at en rev har hoppet opp i fanget hennes, og at en diger stein plutselig reiste seg foran henne på stien – den hvite elgen, men det trenger ikke være så spesielt for å fange hennes fokus.

– Det finnes alltid et eller annet å ta bilde av. Om det funker vet du ikke før du har prøvd, så knips i vei. Ta flere bilder av den samme tingen, så kanskje et blir bra, er hennes beste tips.

Og om det ikke blir bra, er hun ikke den som setter seg til å redigere på pc-en.

– For meg er et foto der og da. Jeg gjør ingen forandringer. Er jeg heldig, så er jeg heldig, slår hun fast.

– Noen sier jeg at fanger øyeblikket, men det er det ingen som kan. En får ikke med verken lukter, temperaturen, regnet på ansiktet, men en kan få et inntrykk av hvordan det var der og da.

Her er noen av Pivis bilder:

 

 

 

 

Kommentarer til denne saken