Færre tar koronatest – FHI har ingen forklaring

Folkehelseinstituttet (FHI) har foreløpig ingen forklaring på hvorfor færre tester seg for smitte under den andre pågående koronabølgen. Her FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Foto:

Folkehelseinstituttet (FHI) har foreløpig ingen forklaring på hvorfor færre tester seg for smitte under den andre pågående koronabølgen. Her FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Foto:

Av

Folkehelseinstituttet (FHI) har foreløpig ingen forklaring på hvorfor færre tester seg for smitte under den andre pågående koronabølgen.

DEL

FHI ser tegn til at smittetallene for covid-19 flater ut, men samtidig er det en tydelig nedgang i antall personer som tester seg.

Ifølge den siste ukerapporten for uke 47 har 135.720 personer testet seg, en nedgang på 16 prosent fra uka før.

– Vi kjenner ikke helt grunnen, sier seksjonsleder Karoline Bragstad på seksjon for influensa og annen luftsmitte ved Folkehelseinstituttet til Nettavisen fredag.

Andelen konsultasjoner for covid-19 på legekontor, legevakt og teststasjoner flatet ut med 11 til 12 prosent de siste tre ukene.

Direktør Camilla Stoltenberg i FHI var på pressekonferansen om koronasituasjonen onsdag inne på at nedgangen i smittetall kanskje kan ha sammenheng med at færre tester seg.

Etter betydelig smitteøkning de siste månedene, først langsomt og så raskt, så Folkehelseinstituttet i uke 47 for første gang på lenge et lavere antall nye smittetilfeller enn uka før.

– I uke 47 var tallet for første gang lavere enn uken før. Det er første gang siden første halvdel av oktober at vi ser det, sa Stoltenberg.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken