Farmen-Mads dømt

DØMT: Mads Fosdal forlot Farmen grunnet en rettssak. Nå er han dømt. FOTO: TV 2

DØMT: Mads Fosdal forlot Farmen grunnet en rettssak. Nå er han dømt. FOTO: TV 2

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tidligere deltaker i Farmen, Mads Fosdal, er dømt for bedrageri.

DEL

(Nettavisen): Dommen fra Nedre Romerike tingrett lyder på fengsel i ett år og syv måneder, skriver TV 2.

28-åringen var tiltalt for å ha svindlet til seg biler ved å forfalske innbetalinger for til sammen nesten 2,4 millioner kroner.

Fosdal skal ha sendt falske bankkontoutskrifter som dokumentasjon på at han hadde betalt for fire luksusbiler som han så skal ha fått overlevert.

- Utspekulerte

Nedre Romerike tingrett beskriver bedrageriene som utspekulerte og så profesjonelt gjennomført at erfarne næringsdrivende ble lurt.

Fosdal nektet straffskyld i tingretten.

– Retten fester forøvrig ingen lit til tiltaltes forklaring om sine motiver, at han bare skulle  «låne» kjøretøyene for deretter å "levere " dem tilbake. Han har gått til omfattende og  utspekulerte skritt for at selgerne skulle oppfatte kjøpesummene som betalt, siterer TV 2 fra dommen fra Nedre Romerike tingrett.

Konkurs

Tidligere i år ble Fosdal begjært personlig konkurs på grunn av misligholdte lån.

Konkursboets bestyrer – Erik Sandtrø – skriver i innberetningen at en vesentlig del av Fosdals problemer skyldes mislykkede aksjehandler.

– Samtidig ser det ut til at han har hatt et for høyt forbruk i forhold til egen inntekt. Det kan se ut som om Fosdal har lånt penger av privatpersoner, men at et høyt forbruk har gjort at han ikke har kunnet gjøre opp sin gjeld, står det videre.

Artikkeltags