Lørdag kveld ble det klart hvor Tv2 planlegger å legge neste sesong av det populære realityprogrammet.

Bakgrunn: Årest Farmen-gård ligger ikke langt unna deg!

Kanalen har denne gang falt ned på plassen Løntjernbråten i Eidsvoll. Et sted inn i Eidsvoll Almennings skoger. Olav Resaland i almenningsstyret sier til rb.no at de er svært begeistret over å få tv-produksjonen til seg.

Ingen visste noe

– Plutselig fikk vi en forespørsel, det kom overraskende på oss alle. Vi svarte at selvfølgelig skal de få mulighet til å benytte stedet, forteller Resaland.

Før innspillingen starter opplyser Tv2 at huset skal totalforvandles. Kostnadene for hele programmet er ventet å ligge på et sted mellom 30 og 35 millioner kroner.

Resaland sier de har fått noen antydninger om hva Tv2 ønsker å gjøre.

– Slik jeg opplever tankene deres nå, er dette bare et pluss for stedet rundt her. Samtidig lar de det blis tående hvis vi ønsker det, eller det kan føres tilbake slik det var, forteller han.

– Hva vet du om planene deres?

– Ikke mye, men du kan jo tenke hvordan det har vært på de andre stedene. De vil ha et marked og slik det var for en hundre år tilbake i tid, røper han.

Populært forsamlingshus

Resaland forteller at Løntjernbråten ligger veldig fint til og har vært benyttet av Eidsvoll kommune og organisasjonslivet i kommunen. I dag er det Lions som leier og drifter lokalet.

At hele landet nå får øynene opp for stedet tror han ikke gjøre noe negativt med stedet.

– Dette mener vi er veldig positivt og kan bli attraktivt senere. For de som har fulgt med på serien vil enklte kanskje tilbake og se hvor innspillingen har skjedd, tror Resaland.

Mye skog å ta av

Løntjernbråten ligger i et populært fritids- og rekreasjonsområde, mye brukt av  turfolk i Eidsvoll.

– Du er ikke redd for negative reaksjoner fra folk?

– Nei. Innspillingestiden er ikke på mer enn to-tre måneder fra august av. Vi har fremdeles 155.000 mål skog å tilby med fine turmuligheter, fastslår han.