Gå til sidens hovedinnhold

Fant partner til milliardindustri i Lillestrøm: – Vi er stolte

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor solgte Elkjøp smarthjemprodukter for over én milliard kroner. I søken verden over etter en partner fant de løsningen i Lillestrøm.

Tirsdag kunngjorde Elkjøp at de i konkurranse med produsenter fra hele verden, valgte Lillestrøm-bedriften Datek til å utvikle smarthjem-produkter for det nordiske markedet.

Dermed skal teknologibedriften med 32 ansatte produsere produkter og tjenester for smarte hjem.

– Vi er stolte over å bli valgt som teknologipartner for smarthus-produkter i Norden. Vi er et teknologiselskap som har lang erfaring og utvikler produkter i verdensklasse. Jeg er sikker på at nærheten, med korte beslutningsveier og samme kultur vil føre til suksess i årene fremover, sier Tom Scharning, administrerende direktør i Datek, i en pressemelding.

I tillegg til lys, musikk og varme finnes det nå også en rekke produkter som skal gi kundene økt trygghet i hjemmet. Elkjøp og Datek har allerede utviklet flere produkter sammen der iblant røykvarsler og fuktsensor.

– Da vi skulle velge en partner på dette området, hadde vi mange å velge mellom. Det er et utall leverandører i hele verden som er gode innenfor dette feltet. Flere av dem jobber vi med allerede. I våre samtaler med Datek kom det raskt frem at vi var helt på samme spor. Gode produkter som kan fungere på kryss av ulike økosystemer, som er enkle for kunden å forstå og sette opp selv, sier Andreas Westgaard, ansvarlig for smarte hjem i Elkjøp i en pressemelding.

De nye produktene skal selges i alle Elkjøps butikker i hele Norden under merkenavnet Apex, og forventes på markedet neste år.

Fakta

Norsk teknologibedrift etablert i 1997. Utvikler og leverer smarte produkter og løsninger for byer, hjem og innen helse.

Datek har utviklet løsninger basert på trådløs teknologi bl.a til flåtestyring av tog, buss og bil, sporing av gjenstander, bakkesystemer på flyplasser osv.

Datek har 32 ansatte lokalisert i Lillestrøm, og er eid av ansatte og selskapets styre.

I 2018 omsatte selskapet for 61 millioner kroner, med et driftsresultat på 8,4 millioner kroner.

Kommentarer til denne saken