Gå til sidens hovedinnhold

Fabelflakseren sprer vingene over barnehager i Lillestrøm

Innsendt

I høst besøker Unge Viken Teater barnehager i Lillestrøm med forestillingen Fabelflakseren.

Skuespillere Annie Dahr Nygaard og Erikk McKenzie kommer kjørende i en fargerik bil. Der er det noe som gjemmer seg! Men hva? De forventningsfulle typene åpner bilen og presenterer en stor blomst? Eller vent – en trakt! Skal de spille musikk? De prøver, men i trakten finner de et stort egg, og egget lager lyd! Hva kan det være? En fugl? En krokodille? En lodden liten larve? Barna venter i spenning, undrer og gjetter mens de ler, klapper og smiler.

«Dette må vi ha mer av i norske barnehager. Skuespillernes evne til å fange barnas oppmerksomhet med nonverbal kommunikasjon var en inspirasjon for oss alle. Fokuset på denne typen kommunikasjon la til rette for at alle barn, uavhengig av språklig utvikling, fikk et positivt utbytte av teateret. Barna fikk en felles opplevelse som vi ansatte i ettertid kan bruke som et pedagogisk verktøy til å skape hverdagsglede, utvikle egen kultur og det jeg synes er noe av det viktigste i barnehagen: Det å være en del av et fellesskap. Jeg håper virkelig at dette blir en større del av Lillestrøm kommune og at andre barnehager ser like stor verdi i teateret som vi gjorde». – Tommy Frydenlund, daglig leder i Sennerud FUS barnehage.

«Fabelflakseren» er en morsom og fantasifull uteforestilling full av overraskelser. Musikken er laget sammen med barnehagebarn, og av publikum under forestillingen.

Kommentarer til denne saken