Gå til sidens hovedinnhold

Eventyrlige øyeblikk på Folkets Hus

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Strømmen barne- og ungdomsteater sin oppsetning av Alice i Eventyrland er mystisk, morsom, musikalsk, og bittelitt samfunnskritisk. Akkurat så lite at man bare merker det litt.

- Strømmen barneteater har årlig tradisjon på å fylle Folkets hus med barne- og ungdomsteater i januar, og i år har det vært tilnærmet utsolgt hele første helgen, sier Vidar Brundtland Steder som er styreleder i teateret.

Maria Petronella Muri Nygren er hjernen og hjertet bak årets forestilling. Hun er instruktør, regissør og har tenkt ut det meste omkring det sceniske bildet vi nå kan oppleve i forestillingen.

-Universet i «Eventyrland» byr på mange karakterer som blir spennende for de unge skuespillerne å skissere, her skal latteren og galskapen sitte løst. Alice er redd og modig på samme tid, akkurat sånn som jenter på hennes alder skal være. Vi har basert teksten på originalhistorien til Caroll Lewis, og latt oss inspirere av konflikten i Disney-versjonen, forteller Maria.

- I Strømmen barne- og ungdomsteater ønsker vi at alle skal få plass i storforestillingen. For at flest mulig skal få bærende roller stiller vi med to «cast» eller to rollebesetninger, forteller Nygren.

Hvordan man fortolker sin rolle vil variere mellom de unge skuespillerne, og det handler om å utvikle troverdige versjoner av den man spiller. De 47 barna i teateret er fra 7 til 17 år og går til daglig på 14 ulike barne- og ungdomsskoler i distriktet.

Når man entrer salen på folkets hus og trår inn i vårt Eventyrland, skal hverdagen ligge igjen på utsiden og så skal tilskuer og skuespiller kose seg i galskapen. Forestillingen spilles til og med søndag 2. februar på Folkets hus på Strømmen.

Sitater fra forestillingen:
«Ikke gjør det Alice, pass deg for det Alice, skjerp deg Alice, ikke skitne til kjolen Alice, gjør leksene dine Alice, ikke spis sukker Alice, ikke spis for mye Alice, ikke spis for lite Alice, ikke sov for lenge Alice, du må sove nok Alice, en 4’er i matte Alice, det er ikke bra nok Alice.»

«Hvor hullet kom fra er det ingen som vet, men Alice hun falt og falt, i en evighet»

Kommentarer til denne saken