Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyst for voldtekt i Lillestrøm – nå er han pågrepet

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en bytur ble en kvinne i 30-årene fra Lillestrøm voldtatt i et forlatt hus i Lillestrøm sentrum. Tre år senere er en mann pågrepet og siktet.

Natt til søndag 13. september i 2015 er kvinnen på vei hjem fra en tur ute på byen i Lillestrøm sentrum. Hun forlater puben Republic ved 03.10-tida. Like etter at hun krysser Nittedalsgata fra Coop Obs, blir hun kontaktet av en fremmed mann. Han har en kniv og truer henne inn i et forlatt hus mellom Kjellergata og Voldgata, der han voldtar henne.

I over tre år jaktet politiet på den siktede mannen. I etterkant av massiv medieomtale, blant annet i Romerikes Blad og i Åsted Norge, fikk politiet inn flere tips.

– Det resulterte i at vi valgte å sikte en konkret gjerningsperson. Det var en tyrkisk mann i 30-årene, sier Jane Lundstadsveen, politiadvokat i Øst politidistrikt, til Åsted Norge.

Da siktelsen ble tatt ut hadde mannen forlatt Norge. Politiet hadde sikret flere mulige bevis på og ved åstedet. I slutten av februar i år fikk saken et gjennombrudd, melder programmet:

Mannen, som hadde oppholdt seg i hjemlandet Tyrkia, ble på grunn av den internasjonale etterlysningen stoppet, da han krysset grensen til nabolandet Bulgaria. Mannen ble da pågrepet og etter hvert utlevert til Norge. Onsdag 8. mai ble han fraktet tilbake av norsk politi.

Les også

Denne knivslira kan avsløre mannen bak overfallsvoldtekten

 

Erkjenner ikke straffskyld

Den tyrkiske statsborgeren i 30-årene sitter nå varetektsfengslet. Til Åsted Norge forteller mannens forsvarer, Ole-Kristian Ringnes at den siktede mannen ikke erkjenner straffskyld.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld etter den foreliggende siktelsen. Han har forklart at han skal ha møtt en dame på det aktuelle tidspunktet, den aktuelle natten, og de har hatt sex, sier mannens forsvarer, Ole-Kristian Ringnes i advokatfirmaet Fari, til Åsted Norge.

– Sånn som jeg oppfatter hans forklaring har han ikke trua henne med noe kniv, sier forsvareren.

– Så alt som har skjedd har vært frivillig?

– Det er sånn jeg oppfatter hans forklaring, svarer Ringnes til Åsted Norge.

Les også

– Jeg så at bakken var i bevegelse. Det gjør jo at man får en del tanker

 

– Hvis jeg hadde latt dette knekke meg, så hadde han vunnet

Åsted Norge har møtt kvinnen i 30-åra etter pågripelsen. Hun er lettet, men likevel er hun urolig for tiden som kommer, med blant annet nye avhør. Hun forklarer også at hun fortsatt sliter. Hun har blant annet flyttet.

– Jeg håper jeg på sikt klarer å komme tilbake til den jeg var. Men jeg vet også at det har preget meg, og fortsatt kommer til å prege resten av livet mitt. Hvis jeg hadde latt dette knekke meg, så hadde han vunnet, sier hun.

Artikkelen oppdateres!

Kommentarer til denne saken