Bilen ble fanget opp av et overvåkningskamera kort tid før tidspunktet politiet mener Anne-Elisabeth Hagen ble drept i sitt eget hjem i Sloraveien 4.

Bildene av bilen ble fanget opp av et overvåkningskamera som er plassert ved Hjelpemiddelsentralen som ligger på andre siden av Langvannet. Bildene er derfor av svært dårlig kvalitet.

– Bevegelse på gangvei

Ifølge politiets egen tidslinje er det siste sikre livstegnet etter Anne-Elisabeth Hagen en telefonsamtale hun hadde med et familiemedlem klokka 09.14 om morgenen den 31. oktober for snart to år siden.

Hvis denne tidslinjen stemmer, betyr det at den antatt drepte trebarnsmoren var i live og hjemme i Sloraveien da bilen ble fanget opp på overvåkningskameraet.

Politiet opplyser at det i etterforskningen har vært et sentralt mål for politiet å kartlegge alle bevegelser nær åstedet om morgenen 31. oktober 2018.

– Vi har innhentet store mengder videoovervåkingsmateriale. På opptak fra Hjelpemiddelsentralen synes det å være bevegelser på gangveien nedenfor Sloraveien 4 klokken 07.56 og 08.56. Bildene er imidlertid av en slik kvalitet at det er vanskelig å trekke noen sikre konklusjoner om hva bevegelsene viser. Vi er klar over at bildene er av svært dårlig kvalitet, og vi har derfor ikke gått ut med dem tidligere, opplyser politiinspektør i Øst politidistrikt, Agnes Beate Heimø.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Rødt og hvitt lys

Politiet opplyser at opptakene viser følgende observasjoner:

  • Klokka 07:56:01 – 07:56:19: Rødt lys som ikke beveger seg sett på gangveien. Klokka 07:56:30 – 07:56:23: Hvitt/lyst lys som beveger seg minimalt mot andemateplassen. Politiet antar at dette er et kjøretøy.
  • Klokka 08:56:49 – 08:57:09: Lyst/hvitt lys beveger seg fra området andemateplassen mot Sloraveien 4. Politiet antar at dette er et kjøretøy.

Politiet opplyser samtidig at kameraet er sensorutløst på nær avstand. Det vil si at det finnes flere tidsrom den 31. oktober 2018 der politiet ikke har opptak fra stedet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rekonstruksjon

Bildene er av så dårlig kvalitet at politiet fortsatt er usikre på fargen på bilen. Det står heller ikke klart for politiet om bilen som synes på bildene rygger eller kjører med fronten først.

Politiet har gjort en rekke undersøkelser rundt bilen – blant er det gjennomført rekonstruksjoner hvor de har testet biler på samme sted for å kunne tolke informasjonen fra opptakene.