I løpet av de siste årene er det bygget flere nye svømmeanlegg på Romerike. Det bærer også årets tildeling av overskuddspengene fra Norsk Tipping – de såkalte spillemidlene – preg av.

Seks svømmebasseng i seks ulike kommuner står for snaut 50- av de 74 millionene som deles ut i spillemidler til ordinære anlegg i år.

Se hele lista lenger ned i artikkelen!

– Fysisk aktivitet er viktig for god helse og livskvalitet. Gjennom spillemidlene bidrar vi til at kommuner, lag og foreninger over hele Viken kan bygge gode, spennende og varierte anlegg, sier fylkesråd Tonje Kristensen.

LES OGSÅ: Raser mot kunstgressregel: – Det er miljøfanatisme

Måtte heves

Av de seks svømmebassengene som får spillemidler er det konkurransebassenget på Fjellhamar som får mest.

Bygget er under oppføring og skal stå ferdig i juni neste år.

– Bassengene er lagt én etasje opp på grunn av krevende grunnforhold med bløt leire og høytstående grunnvannsspeil. Det gjør at vi slipper forankring i fjell for å holde dem nede når vannet i bakken ville ha løftet dem opp, forklarte prosjektleder Steen Blach Sørensen i Lørenskog kommune til MittLørenskog nylig.

Historisk høyt

Av kommunene er det Ullensaker som får mest spillemidler med 16,9 millioner kroner. Av disse pengene er 15 millioner kroner tildelt Jessheimbadet.

De såkalte nærmiljøanleggene på Romerike fikk til sammen 2,1 millioner kroner. Det går blant annet til ballbinger, flerbruksområder, trimparker, skatepark og BMX-anlegg.

71 idrettsanlegg på Romerike fikk til sammen 76,2 millioner kroner.

Regjeringen fordelte nesten 3,3 milliarder kroner i spillemidler til idrettsformål i 2022. Av dette ble 1,7 milliarder kroner fordelt til idrettsanlegg i kommunene, noe som var et historisk høyt beløp.