Tapte finalen: – Det ble mye tull

Måtte se seg slått: Espen Jansen endte på andreplass i finalen av det populære tv-programmet «Mesternes mester».Begge foto: NRK

Måtte se seg slått: Espen Jansen endte på andreplass i finalen av det populære tv-programmet «Mesternes mester».Begge foto: NRK

Artikkelen er over 2 år gammel

Allerede før opptakene startet tippet Espen Jansen (49) at Gro Hammerseng-Edin ville vinne «Mesternes mester».

DEL

Da ble nemlig samtlige deltakere spurt om hvem de trodde ville stå igjen som vinner av den populære NRK-serien med tidligere idrettsutøvere.

På sitt ark skrev Jansen ned navnet på den mangeårige landslagskapteinen i håndball med blant annet VM- og OL-gull på merittlista.

– Jeg satte opp Gro. Når det først skulle bli en kvinnelig vinner, så syntes jeg at det var veldig fint at det ble henne. Hun er en kjempedame, sier Jansen.

Ble dehydrert

Finalen ble et skikkelig nappetak. Etter å ha endt sist i den første finaleøvelsen, ble Jansen nødt til å starte sist i den påfølgende jaktstarten. Der avanserte 49-åringen fra siste til førsteplass og tok seg dermed videre på bekostning av tidligere fotballspiller Solveig Gulbrandsen.

– Jeg var dehydrert og armene begynte å skjelve med en gang på den første øvelsen. Det var veldig irriterende.

I duell med Hammerseng-Edin oppfattet 49-åringen at det ble ropt at han satte inn en kloss feil i settekassen. Det skjønte ikke turnprofilen, som ble stresset og frustrert.

– Der ble det mye tull. Så klarte jeg likevel å komme klart først før den siste hindret, hvor vi skulle kaste stein i en krukke. Jeg rakk en del kast før Gro kom, men de var veldig dårlig, mens Gro trengte vel bare et par kast, og da var det over selv om jeg traff rett etterpå, forteller Jansen.

– Ikke like viktig

Det er det ikke mange av dem som landets mestvinnende turner har snakket med på gata de siste ukene som har tippet.

– De fleste som har kommet bort har sagt at de ikke trenger å se på for de vet at jeg vinner. Men dette har vist seg å være en uforutsigbar konkurranse. Det er nok også noe av det som gjør at det fenger så mange, sier Jansen, som ble utropt til forhåndsfavoritt av oddsselskapene.

Finalenederlaget tar han i ettertid med knusende ro.

– Konkurranser har ikke den samme viktigheten lenger når man har lagt opp. Nå er det mest en lek. Og det finnes mye som er viktigere i livet nå, sier finalisten.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags