Sjanseløs i sammendraget

11. PLASS: Espen Aarnes Hvammen åpnet sprint-VM med en 11. plass på den første 500-meteren.

11. PLASS: Espen Aarnes Hvammen åpnet sprint-VM med en 11. plass på den første 500-meteren. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Seoul, Sør-Korea: Minnesund-gutten Espen Aarnes Hvammen fikk det ikke til å klaffe på verken på 500- eller 1000-meteren under første dag av sprint-VM i skøyter.

DEL

27-åringens muligheter til å nærme seg fjorårets femteplass sammenlagt, er dermed ødelagt. Etter første dag ligger Aarnes Hvammen helt nede på 18. plass. Han er drøyt halvannet sekund bak lederen Pavel Kulizhnikov fra Russland.

Nærmest russeren er Kjeld Nuis fra Nederland. Han ligger 24 hundredeler bak, før mesterskapet avsluttes søndag med nok en 500- og 1000-meter. Vineren blr den som har best tid sammenlagt når alle fire løpene legges sammen.

På tredjeplass etter første dag ligger tyskeren Nico Ihle. Han er 43 hundredeler bak Kulizhnikov.

– Ikke helmaks

Aarnes Hvammen startet brukbart på sin 500-meter og gikk de første 100 på 9,64. Likevel fikk han ikke ting til å klaffe utover i løpet og i mål ble 27-åringen klokket inn på 35,26.

– Tiden er ikke helmaks for Espen, fastslo NRK-kommentator Carl Andreas Wold.

– Hvor bra er egentlig isen, undret ekspertkommentator Even Wetten.

Verdens suverent beste 500-meterløper for øyeblikket, russeren Pavel Kulizhnikov, viste likevel at det gikk an å gå kjapt på isen i Seoul. Med tiden 34,75 vant han den første 500-meteren overlegent.

Kai Verbij fra Nederland og finske Mika Poutala kom også under 35 sekunder, men var henholdsvis 18 og 19 hundredeler bak overlegne Kulizhnikov. Tiden til Aarnes Hvammen holdt til 11. plass på den første øvelsen, hele halvsekundet bak Kulizhnikov.

Håpløs 1000-meter

Nedturen til Aarnes Hvammen fortsatte på 1000-meteren litt senere lørdag formiddag. Han startet bra, men sloknet kjapt.

– Espen ser litt dau ut. Han har ikke krefter. Det er ingen god 1000-meter han gjennomfører her, sa Wetten da 27-åringen var ute på sisterunden.

Tiden ble til slutt 1.11,98, noe som kun holdt til 22. plass på distansen. Han var 2 sekunder og 71 Kjeld Nuis som vant distansen. Nederlenderen var 59 hundredeler raskere enn Kulizhnikov og satte dermed litt press på russeren i kampen om gullet.

Håvard Holmefjord Lorentzen ligger på 23. plass etter første dag, mens Christoffer Fagerli Rukke ligger på 30. plass.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken