– Lyset har brent i begge ender

Pause: Skuffende resultater og ingen tur til OL gjør at Espen Aarnes Hvammen nå tar en pause fra skøytesatsingen. Eidsvollingen utelukker ikke at han kmmer tilbake. Foto: NTB scanpix

Pause: Skuffende resultater og ingen tur til OL gjør at Espen Aarnes Hvammen nå tar en pause fra skøytesatsingen. Eidsvollingen utelukker ikke at han kmmer tilbake. Foto: NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Espen Aarnes Hvammen (29) vil bruke tid på å bestemme seg for om han skal tilbake på skøyteisen.

DEL

Sprinteren fra Minnesund opplyste onsdag om at han tar seg en pause fra satsingen på toppnivå. Denne sesongen har vært en skuffelse foran mannen som i 2013 ble første nordmann til å gå under 35,00 på 500 meter.

– Det har vært en lang prosess. Jeg har holdt på med dette i åtte år på høyt nivå. Jeg er kjent for å tyne strikken langt. På denne veien har jeg trolig brent lyset i begge ender. Batteriet er litt tomt. Da det ikke ble OL, besluttet jeg å ta en pause, sier Hvammen.

Kunne ha tatt signalene før

2017 beskriver han som et skuffende år. Men han hadde håp om at det skulle løsne da kalenderen bikket over til 2018.

– Fjoråret var ikke slik jeg håpet. Jeg prøvde å gjøre noen justeringer, både teknisk og i forhold til meg selv. Jeg føler jeg har stanget i veggen. Jeg har forsøkt å legge noen planer om å komme tilbake etter høsten. Kropp og hodet klarte ikke å gjøre den jobben. Kroppen verken vil eller klarer å gjøre det som trengs. Hadde det ikke vært OL-sesong, hadde jeg kanskje tatt signalene tidligere. Jeg har nok kjørt meg lenger ned enn det jeg har trengt.

Eidsvold Turn-løperen peker også på at nivået er så høyt og jevnt at det gir brutale utslag ikke å være på topp.

– Det er få idretter som er så brutale i tilbakemeldingene som de som handler om tid. Det er ingen å skjule seg bak. Går det et par tideler senere, blir det stor forskjell. Da er man plutselig ikke topp 30 en gang.

Sprint og maraton

Aarnes Hvammen utelukker ikke å gjøre comeback og understreker at han har tatt pause, ikke lagt opp. Skøyteforbundet opplyser også at han er velkommen tilbake.

– Jeg føler det er riktig per nå å falle ned på denne avgjørelsen. Samtidig har jeg noe ugjort. Jeg har veldig lyst til å komme tilbake. Jeg kjenner at kjærligheten til sporten er der. Det er masse muligheter for mer læring. Det ligger masse muligheter, kommer gnisten tilbake kan dette bli positivt. Da får jeg se ting mer utenfra.

Samtidig kommer han ikke til å satse for fullt med en gang han kjenner savn. Han vil være sikker på at det er det rette før han snører på seg skøytene igjen.

– Når jeg kjenner savnet og lysten skal det virkelig få godgjøre seg, slik at batteriet virkelig får ladet seg opp igjen. Du kan ikke kjøre Tesla med kort rekkevidde, hvis man skal kjøre Le Mans som er et 24 timersløp. selv om dette er sprint, er toppidrett også maraton.

Aarnes Hvammen er ikke sikker på hva han skal gjøre i tiden framover.

– Jeg skal nok få meg litt jobberfaring. Det er mye spennende man kan gjøre. Ingenting er spikret. Samtidig er det bra å ha litt mer tid til å drikke kaffe.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken