Gå til sidens hovedinnhold

Enebolig sto i full fyr – totalskadd

Nødetatene har rykket ut på en boligbrann på Kløfta natt til 2. påskedag. Mandag morgen er det kontroll på brannen, og beboere i nærliggende hus, som først ble evakuert, har nå fått komme tilbake igjen.

– Det brenner kraftig i huset og det er mye røyk, beboere i området bes lukke vinduene. Vi har startet evakuering av nærliggende hus på grunn av spredningsfare, skriver politiet på Twitter.

Vaktleder Roger Andersen ved Øst 110-sentral, bekrefter at det er fare for spredning.

– Tilbakemeldingen fra mannskapene på stedet er at det er full overtenning og vi har nå satt i gang utvendig slukking, opplyser han.

Brannvesenet skal ha fått melding om brannen klokka 00.11 i natt.

– Per nå har vi ikke kontroll på brannen, fortsetter vaktlederen.

Evakuerte to hus

Operasjonsleder Kjetil Ringseth i Øst politidistrikt forklarer til Romerikes Blad at det foreløpig er evakuert to nabohus.

– Husene ligger tett og det brenner kraftig i tillegg til at det er mye røyk som følge av at det er overtent. Til slutt er det også mye vind nå, derfor er det besluttet å evakuere disse husene i første omgang, sier han.

Ved 00.50-tiden bekrefter operasjonslederen at det ikke skal ha vært noen inne i boligen da det begynte å brenne.

– Det er naboer som har varslet både oss og brannvesenet om brannen.

– Totalskadd

Innsatsleder i politiet, Bjørn Christian Willersrud, sier til RB klokka 01.20 at brannvesenet er i ferd med å få kontroll over brannen.

– Brannvesenet er snart på vei over i en etterslukkingsfase og det er heller ikke noen fare for spredning. Huset er likevel totalskadd, forteller innsatslederen.

Han bekrefter at ingen er skadd som følge av brannen.

– Ingen personer er registrert på adressen og det har heller ikke vært noen i huset under brannen. Denne boligen har vært under oppussing.

Brannvesenet vil utover natta og morgenkvisten bli værende på adressen for å sørge for etterslukking. Politiet har allerede satt i gang etterforskningsskritt for å undersøke hva som kan være årsaken til brannen.

– Allerede nå i natt er vi i gang med å gjennomføre avhør av vitner og vi vil gjennomføre krimtekniske undersøkelser når det er mulig inne i boligen.