Endringens tid

Av
DEL

Leserinnlegg 

Årets NHO - konferanse omhandlet «Bedrifter trenger folk – folk trenger jobb» - noe det er lett å enes om. Målet er 250 000 nye arbeidsplasser innen 2030. Det ble manet til samarbeid på kryss og tvers i offentlig og privat sektor, bærekraftige løsninger og grønn omstilling, til kreativitet, mangfold og annerledestenkning.
Nye forretningsområder krever noe av oss alle, et realt spleiselag bygd på optimisme.

Dette er jo fine og optimistiske vyer, et framtidshåp noe som vi trenger. Vi vet jo at oljeproduksjonen er dalende og pandemien tar sitt - både fra statskasse og livsmotet ut av mange arbeidstakere som over natten har får permitteringsvarsel og oppsigelse. Flere yrker- står i fare for å forsvinne, mens andre er i endring.

Mange stiller seg med rette spørsmålet; «Har jeg jobb til våren, og har jeg riktig kompetanse til å være med videre?»
Som det ble nevnt på NHO-konferansen så kan vi ikke vente til at 23-åringene skal komme og redde oss med innovasjon og nye forretningsområder, vi må alle ta grep og videreutdanne oss, mestre digitale verktøy og se muligheter der vi er. Altså, designe vår egen motivasjons- og utviklingsreise. For å styrke hver enkelt i dagens usikre jobbsituasjon gjelder det derfor «å ha trua». Endring i seg selv vet vi kan oppleves vanskelig og uoverkommelig for mange av oss, enten det er en bedrift eller deg og meg. Når sabelen rasler og utryggheten er til å ta og føle på, så trengs ei sterk tro. Troen på at det finnes en aktuell jobb, på mestring og egen kapasitet. Men, også troen underveis i prosessen på å takle tunge følelser; som oppgitthet, motløshet og frustrasjon.

Hvordan stå oppreist i endringens tid?
Vi kommer langt med fellesskap og forståelse, og å beherske mentale teknikker. Da handler det om å snu tunge tanker før de får etablert seg som en sannhet. Det kan vi gjøre ved å motivere oss selv til å tro at det finnes løsninger selv når det blåser orkan styrke. Eksempelvis;

  • «Jeg er ikke viktig lenger – min kompetanse har vært verdifull, noe den fremdeles er og blir!»
  • «Det finnes ingen løsninger for meg – du er viktig, vurder derfor ideer, en liten vri kan ofte være nok.»
  • «Jeg vet ikke hva jeg skal lære – hent impulser fra skoler, kolleger eller andre, det er alltid ny innsikt å hente i opplæring, etterutdanning eller kurs.
  • «Du kjenner på skam som blir permittert eller oppsagt – du er en ressurs og tåler omstilling!»

Enkelt er det nødvendigvis ikke, men med et positivt mindset skimtes muligheter tydeligere, enten du er oppfinner eller arbeidstaker. Reisen i endringens tid blir lettere og kjennes mer overkommelig.

Norasondegruppen følger gründere og næringsliv med stor nysgjerrighet og interesse. Vårt samfunnsoppdrag er å realisere enkeltmenneskets mulighet for arbeid, bedre helse og økt kompetanse.

Bak oss har vi hatt et krevende år, men det stopper verken oss eller næringslivet i region Romerike på jakten etter å finne, eller å utvikle passende oppdrag. Vi ønsker oss et lokalsamfunn der ingen står utenfor. Vi er stolte over det vi sammen har fått til av jobber. Endringens tid er vi ikke redd for, men ønskes heller velkommen. La andre regioner utenfor Romerike gløtte til oss, vi forteller gledelig om vår suksessoppskrift, om samarbeid og fellesskap.

Hilsen
Bodil Løkken Bendiksen, Administrerende direktør Norasondegruppen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken