Gå til sidens hovedinnhold

En stemme for framtida!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Selv vi nok ante hva som ville komme, så ble publiseringen av FNs klimarapport den 9. august en vekker, og et vendepunkt for mange. FN erklærte kode rød for menneskeheten, og generalsekretær Antonio Guterres uttalte at alarmklokkene er øredøvende og bevisene for menneskeskapte farlige klimaendringer er uomtvistelige. Ifølge Unicef vil klimaendringene sette en milliard barn i ekstrem fare. Klimakrisa rammer de svakeste, de fattigste og de yngste aller mest. Få ting bør ryste oss mer. Og få ting bør gjøre oss mer motiverte for stemme fram en politikk vi vet vil gi resultater.

Mange partier skriver fine ord om klima og natur i sine programmer. Men det som til syvende og sist skiller partiene fra hverandre er hva de ikke forhandler bort. Hva de ikke kompromisser på. MDG vil alltid sette klima, naturen og livsgrunnlaget til etterkommerne våre på en soleklar førsteplass i prioriteringene. Vi garanterer å ikke forhandle bort matsikkerheten til unga våre, og vi vil aldri gi opp arbeidet for en fortsatt fungerende klode. Ingenting bør være viktigere enn akkurat dette. For; løser vi ikke klimakrisen og naturkrisen vil alt det andre som også betyr så mye i livene våre dessverre bli ganske irrelevant.

MDG sin politikk er basert på solidaritet med andre mennesker, naturen, dyra og kommende generasjoner. Når jeg skal stemme, og når jeg stiller til valg for MDG, så gjør jeg det for barna mine, og dine. Jeg gir min stemme til kampen for de som ikke selv har stemmerett; barna, naturen, dyra og alle de som ikke er født ennå.

Så; er du fortsatt i tvil om hva du skal stemme på, og om hva som er viktigst for deg, så del stemmen din i solidaritet med de stemmeløse. De trenger stemmen din! Godt valg!

Eline Stangeland, Gruppeleder Lillestrøm MDG og Stortingskandidat, Lillestrøm

Kommentarer til denne saken