(Nettavisen): Etter fire sesonger med «En kveld hos Kloppen», der programleder Solveig Kloppen inviterer kjente fjes hjem til seg på middag, legges programmet nå på is.

Det skriver VG.

Jarle Nakken, programredaktør i TV 2 sier at avgjørelsen ikke har noe med ferdighetene til Solveig Kloppen å gjøre.

Tidligere denne måneden ble det blant annet kjent at den populære programlederen er nominert til to Gullrutenpriser, blant annet for beste programleder.

 

– Vi har gjort fire sesonger av «En kveld hos Kloppen», og er veldig fornøyd med den jobben Solveig har gjort, programmene, gjestene og samarbeide med produksjonsselskapet Monster, sier Nakken til Nettavisen.

Saken fortsetter nedenfor.

Basert på en helhetsvurdering

Programmet, som for første gang ble vist i januar 2015, har ifølge VG et snitt på rundt 300 000 seere per program, uten å medregne tall fra strømmetjenesten Sumo.

– Vi har gjort en vurdering med tanke på en ny sesong av våren 2020, men har valgt å ikke gå videre i denne omgang. Avgjørelsen om å ikke gå i produksjon nå er basert på en helhetsvurdering med tanke på nåværende behov. Vi kommer imidlertid til å vurdere prosjektet opp mot andre sesonger på et senere tidspunkt, sier programredaktøren.

 

Nettavisen har vært i kontakt med Solveig Kloppen som ikke ønsker å kommentere saken noe ytterligere. Til VG legger hun imidlertid ikke skjul på at hun er skuffet over avgjørelsen.

– Jeg skulle gjerne laget en ny sesong, jeg. Jeg skulle gjerne gjort det i mange år til. Jeg elsker å lage «En kveld hos Kloppen». Men nå har TV 2 tatt en avgjørelse som sier at det ikke blir noe mer. Hvorfor får du spørre TV 2 om, sier Kloppen til avisen.

Ifølge VG skal avgjørelsen om å legge programmet på is, ha vekket reaksjoner innad i produksjonsselskapet.

Snart å se på TV igjen

Avgjørelsen til TV 2 betyr likevel ikke at seerne ikke får et gjensyn med programlederen igjen. Ifølge Nakken har TV 2 flere planer for 47-åringen.

– Solveig behersker flere sjangere og er en svært allsidig og viktig profil for oss. Det at hun er nominert til Gullruten med dokumentarseien «Det jeg ikke fikk sagt» er et bevis på det. Vi er i dialog rundt flere spennende prosjekter, i tillegg til det hun allerede er en del, av slik som «Norske Talenter», sier han.