Gå til sidens hovedinnhold

En gave fra Lørenskog hus

Innsendt

Gode kulturopplevelser er det vi lever for, men annerledes tider krever annerledes løsninger, forteller gjengen på Lørenskog hus. – Tiden vi er inne i gir oss et fantastisk mulighetsrom for å teste ut nye konsepter og ideer!

I likhet med store deler av samfunnet måtte også kulturhuset Lørenskog hus stenges på ubestemt tid i midten av mars. Men det stoppet ikke ønsket om å fortsatt kunne tilby kulturopplevelser til innbyggerne.

Digitalt tilbud

– Det er når vanskelige situasjoner oppstår at vi virkelig ser hvor viktig det er med løsningsorienterte og engasjerte ansatte, og det har vi virkelig her på huset, sier kulturhussjef Merete Rustand Solli. På svært kort tid fikk vi laget et konsept som vi har kalt «Live fra #husetvårt» og rigget opp et streamingstudio. Herfra har vi produsert flere flotte konserter som vi har sendt direkte fra huset. Dette har vi gjort både for å utforske nye muligheter, for å hjelpe en presset artistbransje og for å kunne gi et tilbud til befolkningen. Vi har også opplevd at innbyggerne og publikummet vårt har satt pris på å kunne få med seg våre faste programposter som quiz og lunsjkonsert, selv om det er i en ny form.

– Dette har vært en veldig god anledning til å skaffe oss innsikt og kompetanse på et nytt fagfelt. Det er ingen tvil om at strømmetjenester har kommet for å bli, i en eller annen form. Når samfunnet går tilbake til normalen, tror vi dette kan bli et fantastisk verktøy også for konferanser og møter, som vi har mye av i salene våre, forteller teknisk leder Kristoffer Engen.

Overraskelseskonserter

Men det er jo ingen tvil om at de fysiske møtene med publikum er noe som savnes i disse heldigitale tider. Mange har også blitt tvunget til å holde seg innendørs og med begrenset mulighet for besøk av familie og venner. Tanken på disse gjorde også noe med produksjonsgruppa på Lørenskog hus, hvordan kunne de gjøre hverdagen til disse innbyggerne litt bedre?

– Vi har lenge jobbet med ulike ideer til hvordan vi kan levere kulturopplevelser også utenfor kulturhuset, og nå hadde vi en gylden mulighet til å teste ut dette. Vi valgte derfor å gjøre en serie med pop-up-konserter i utvalgte borettslag og eldresenter her i kommunen. Det har vakt stor begeistring over alt vi har kommet! Spesielt gledelig synes vi det var å overraske både en barnehage og barneavdelingen på Ahus med en slik konsert – det å se barna vinke fra vinduene der varmet oss langt inn i hjerterota, forteller produsent Christian Bell engasjert.

I løpet av en hektisk uke har Lørenskog hus avholdt hele fjorten konserter rundt om i Lørenskog. På den lille og provisoriske scenen kunne publikum få møte enten Daniel Kvammen, Mari Haugen Smistad trio eller det lekne rockebandet Plopp.
– For å ivareta alle hensyn knyttet til smittevern, var ingen av konsertene annonsert på forhånd, kun de som var med i den praktiske planleggingen ble involvert. Vi oppfordret også alle til å se konsertene fra vinduet eller balkongen sin. Dette har gått veldig greit, folk er flinke til å ta hensyn, sier Christian.

– Dette var vår gave til innbyggerne i Lørenskog, forteller markedsfører på Lørenskog hus, Mari Groeng. – Vi håper at vi har klart å gi folk en god opplevelse, et pusterom i en krevende tid, og kanskje har vi også fått vist oss frem til noen som ikke kjenner oss så godt fra før. Vi er nå forsiktig i gang med å åpne opp Lørenskog hus for gjester igjen, både kinoen og Veiviseren holder nå åpent, og snart håper vi kultursalene våre også fylles opp av publikum. Vi setter utrolig stor pris på alle som engasjerer seg i kulturhuset og alle meldinger om at vi er savnet – nå er det ikke lenge til vi sees igjen!

Kommentarer til denne saken