Gå til sidens hovedinnhold

Else Kåss Furuseth refses etter 17. mai-tale – nå legger hun seg flat

Artikkelen er over 4 år gammel

I sin egen hjemby fikk TV-komikeren æren av å holde tale på nasjonaldagen. Det ble ikke godt mottatt av alle tilhørerne.

I stedet for å holde en mer ordinær 17. mai-tale, benyttet Furuseth anledningen til å lage et humorinnslag til sitt eget TV-show – Det er lov å være blid – som sendes på TV 2.

Furuseth ble fjernstyrt av skuespiller Per Christian Ellefsen, og gjorde dermed en noe mer kontroversiell framførsel enn hva som er vanlig.

Nå kritiseres hun både på Facebook-siden for sitt eget TV-program, av 17. mai-komiteens leder og i et leserinnlegg i Romerikes Blad og Eidsvoll Ullensaker Blad torsdag.

Berit R. Ruud reagerer kraftig på det hun mener var en uverdig tale.

«På kommando skrek hun, danset, lo, viftet med armene, gråt, lagde ringelyder, bablet og tok seg til skrittet «på maskulint vis»! Et tullete kaos, også gjengitt på TV 2», skriver hun.

«Furuseth er en erfaren komiker som stiller opp på hjemstedet og bør ha litt selvinnsikt. Da «driter» man ikke ut dagen, publikum og arrangøren på denne måten! Har hun ingen respekt for tilhørerne?»

Les hele leserinnlegget her: «En uverdig 17. mai-tale»

– Mest trist for henne

Varaordfører Willy Kvilten i Ullensake, sier til VG at han har fått flere kommentarer muntlig fra innbyggerne i kommunen etter talen.

– At talen ikke ble helt som vi så for oss får stå på hennes regning. Vi mener det er en ære å bli spurt om å holde 17. mai-talen og egentlig er dette mest trist for henne. De fleste får bare én anledning til å være hovedtaler på eget hjemsted, sier varaordføreren.

Var innslaget upassende? Se det her!

Kristiseres av fans

Også på Facebook er det flere som reagerer.

«Tenk og besudle en sånn ære det er og bli forespurt om og være taler på denne dag og gjøre det på en slik dårlig og respektløs måte for de som hørte på og for det man feirer som nasjon», skriver en.

«Respektløst, søppel, antikvert humor og tidstyveri for mange mennesker på nasjonaldagen.»

«Sensasjonelt lavmål.»

«Veldig flaut på artistens vegne, hvis man kan kalle henne artist. Ikke morsomt i det hele tatt.»

«Feil dag, skuffende.»

«Respektløst».

Men komikeren blir også tatt i forsvar av andre.

«Hva er det dere syter over? Serr, har ikke ledd så mye på lenge! Elsker Else!»

«Gøy gøy gøy. Godt å le så tårene triller! Altfor mye alvor. Stå på Else, vi storkoser oss.»

«Kanonbra!»

Else Kåss Furuseth skriver i en melding til VG at hun legger seg flat. 

– Selv om det ikke kanskje virket sånn, så har jeg stor respekt for både nasjonaldagen, Jessheim og ikke minst innbyggerne. Det var ikke min intensjon å ødelegge 17. mai på mitt eget hjemsted. Jeg lager ukentlige humorprogrammer, og tar av og til noen sjanser, og innimellom går ønsket om å lage gøyale innslag på bekostning av vurderingsevnen. Jeg kan legge til at jeg også har fått reprimande av min egen far, men jeg har under nåde fått lov til å komme hjem på julaften, skriver komikeren.

 

Kommentarer til denne saken