Gå til sidens hovedinnhold

Drar inn millioner med «Gratulerer»

Artikkelen er over 3 år gammel

Else Kåss Furuseth drar inn nærmere fem millioner kroner med sin nye forestilling.

I januar hadde Else Kåss Furuseth fra Jessheim premiere på sin nye monolog «Gratulerer», som følger opp braksuksessen til «Kondolerer». Forestillingen blir utsolgt omtrent før man rakk å legge billettene for salg.

– Vi hadde 38 forestillinger i salg i begynnelsen av januar, og per 2. januar var disse utsolgt, forteller informasjonskonsulent Monica Lindanger ved Nationaltheatret, der monologen er satt opp, til Kapital.

Også billettene til de 18 ekstraforestillingene som ble satt opp, er revet vekk. Lindanger forteller til Kapital at de nå jobber med å få enda flere forestillinger i salg.

Les også Terningkast 4

Else holder koken med sin ærlige stil

 

4,9 millioner kroner 

Hvis alle de rundt 200 besøkende per forestilling, hittil totalt 56 forestillinger, hadde betalt full pris på 435 kroner per billett, innebærer det totale billettinntekter på 4,9 millioner kroner for Gratulerer, ifølge Kapital.

Lever av å være morsom 

Lindanger forteller at Nationaltheatret ikke kommenterer inntjening rundt en forestilling før den er ferdigspilt. Hun ønsker heller ikke å opplyse om til Kapital hvor stor andel av billettinntektene som tilfaller komikeren.

– Vi har ingen kommentar til dette, utover at det er hyggelig å lykkes med denne monologforestillingen, som har vært en spennende og kreativ utfordring, sier Aase.

– Det siste broder'n gjorde før han tok livet sitt, var å gi meg en badevekt

På Nationaltheatrets hjemmeside er det lagt ut en liten smakebit fra tabukomedien:

– Det siste broderen gjorde før han tok livet sitt, var å gi meg en badevekt og sa at jeg måtte gå til psykolog. Han sa at hodet mitt var en gassballong og at jeg alltid måtte trille sykkelen over fartsdumper, for ellers ville det eksplodere, forteller Kåss Furuseth.

«Gratulerer» er altså oppfølgeren til «Kondolerer», en komedie om selvmord, «en hyllest til livet etter å ha mistet mor og bror i selvmord». Over 60.000 personer så den første forestillingen som hadde urpremiere på Torshovteatret i 2011. Frem til 2014 ble den spilt over flere perioder på Nationaltheatrets Amfi – og Hovedscenen. Høsten 2015 og våren 2016 tok Kåss Furuseth med seg forestillingen på norgesturné.

Kommentarer til denne saken