Gå til sidens hovedinnhold

Else Kåss Furuseth fikk gullrutepris

Artikkelen er over 1 år gammel

Første pris under Gullruten 2019 gikk til Else Kåss Furuseth for programmet «Else om: Selvmord» på TVNorge.

– Det handler om tematikk som kanskje ikke passer så bra på en lørdag, men som dessverre er til stede hver dag, sa Furuseth i takketalen hun holdt i en fullsatt Grieghallen i Bergen lørdag kveld.

Det skal deles ut i alt 18 priser i kategorier som beste skuespiller, programleder, dramaserie, og underholdningsprogram.

Prisvinneren ba alle i salen som kjente noen som hadde begått selvmord eller prøvd på det, å rekke opp en hånd.

– Jeg håper at all denne praten om åpenhet kan bidra til at det er lettere å be om hjelp, sa hun ifølge TV 2 som sendte prisutdelingen.

Prisen for beste skuespiller gikk til Anne Regine Ellingsæter for «Lykkeland», mens prisen for årets nyskapning ble tildelt «Kongen av Gulset». Prisen for årets TV-øyeblikk gikk til «Charterfeber».

Hylte høyt

Melina Johnsen hylte høyt da hun vant prisen for «Beste deltaker» for sin innsats i realityprogrammet «Ex on the beach». På vei opp til scenen mistet hun skoen, og produsenten holdt takketalen.

Da prisvinneren møtte pressen etterpå, begynte hun å gråte.

– Jeg er helt rystet. Jeg hadde aldri forventet dette. Det er helt sykt. Jeg er sjokkert, sa Johnsen og la til at hennes neste mål er å bli stjerne i USA.

Rød løper i Bergen

Landets TV-kjendiser kjente sin besøkelsestid og poserte lørdag villig vekk på den røde løperen i Grieghallen før showet.

Blant dem som dukket opp var kjendiskokken Eyvind Hellstrøm. Han er nominert sammen med Truls Svendsen i kategorien «Beste underholdningsprogram» for «Truls à la Hellstrøm».

Komikeren Sigrid Bonde Tusvik, som leder kveldens Gullruten-utdeling for tredje år på rad, kunne fortelle til Se og Hør at hun skal gjennom seks kjoleskift i løpet av utdelingen.

– Det kommer til å bli en pangåpning, folk kommer til å le, og vi skal ha jæskla kule musikere. Så jeg håper dere liker showet, sa hun om programmet.

Nytt av året er at flere av kategoriene er slått sammen. I stedet for å kåre årets kvinnelige og mannlige programleder og skuespiller, vil begge kjønn være representert blant de nominerte i kategoriene «beste programleder» og «beste skuespiller».

Kommentarer til denne saken