Gå til sidens hovedinnhold

Streik kan ramme Elkjøps distribusjonslager

Artikkelen er over 3 år gammel

Streik kan føre til stans i utleveringen av varer fra Elkjøps distribusjonslager i Lørenskog.

Det blir full streik i Elkjøp Distribusjon fra fredag hvis Transportarbeiderforbundet (NTF) og Elkjøp ikke blir enige i mekling om en tariffavtale.

– Blir vi ikke enige, må lageret stenges. Det er umulig for Elkjøp Distribusjon å kjøre ut varer derfra uten at det gjøres gjennom streikebryteri. De ansatte er forberedt og har allerede satt opp streikevakter, sier forbundssekretær Bjørn Anders Jonassen i NTF til FriFagbevegelse.

– Streik vil stenge lageret

Les også

Gutt ville stupe med hodet først – jente funnet bevisstløs og frådende: – Redd det vil føre til dødsfall

 

Striden står om de ansatte hører inn under en avtale for transportører, eller for et grossistlager. Hvis forbundet og Elkjøp ikke kommer til enighet, går samtlige 43 ansatte ut i streik fra fredag klokka 11.

Rett før 17. mai sendte Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) et krav om tariffavtale til bedriften i Lørenskog. To uker senere svarte Elkjøp Distribusjon at de ønsket å ta saken til mekling.

– Jeg opplever at Elkjøp prøver å prute og forhandle på tariffavtalen, men det er helt uinteressant for oss. De må godta kravet eller ta en streik som vil stenge lageret fullstendig, siden samtlige 43 lageransatte blir tatt ut i streik fra klokka 11 på fredag, sier Jonassen, som beskriver streikeviljen som enorm.

Ifølge ham er det naturlig, all den tid de som tjener dårligst i dag vil gå opp fra drøyt 150 til nesten 220 kroner timen i lønn.

Håper å unngå streik

Stein Riibe, Chief of Staff og HR-ansvarlig i Elkjøp Nordic, håper de unngår streik i meklingen på fredag.

– Vi er positive til tariffavtale, men grunnen til at vi mener det er fornuftig å ta en runde hos Riksmekleren på dette, er at vi er usikre på om grossistoverenskomsten er riktig tariffavtale. Vi mener at dette ikke dreier seg om grossistvirksomhet, men utlevering til privatkunder. Vi vil likevel ikke være bombastiske, siden vi driver retail og ikke er eksperter på transportoverenskomster. Jeg har uansett ikke lyst til å forhåndsprosedere. Diskusjonen må vi ta hos mekleren på fredag, sier Riibe.

Les også

Elkjøp Megastore politianmeldt – igjen: – Et soleklart brudd på lovverket

 

Kommentarer til denne saken