Dette er andre året på rad hvor elevene hjelper Matutdelingen med innsamling av gaver. Leder for tiltaket, Ragnvald Holst-Larsen, er svært fornøyd med innsatsen til elevene.

– Barna på Ås har hjulpet oss med dette, og nå har de samlet inn 222 gaver. Det er ny rekord. De hjalp oss i fjor også, og da var det rundt 150.

Gavene som barna har samlet inn blir delt ut søndag 22. desember fra 12-13, men Matutdelingen har hatt har hatt utlevering i hele desember.

– Det er stort for de foreldrene som kommer hit og får julepresanger, for de er ofte veldig lei seg for at de ikke kan kjøpe presanger til barna sine. Når du ikke har 100 kroner ekstra til mat engang, så er dette noe som betyr veldig mye. Det blir mye tårer og gleder her i juletiden, innrømmer Holst-Larsen.

– Jeg synes det er bra at vi gjør dette

Mina Besstun Kommisrud er en av elevene som har vært med å samle inn gaver, hun er svært fornøyd med innsatsen hun og de andre elevene har lagt ned.

– Jeg synes det er bra at vi gjør dette, og kan hjelpe de som ikke har nok penger til å kjøpe selv. De blir jo glad for å få gaver de også, og det gleder meg å vi kan glede andre, sier 12-åringen.

Hun og familien hennes har alene gitt fem gaver til innsamlingen.

– Det er ting vi har kjøpt som lå hjemme, men som aldri har blitt brukt. Da tenkte jeg at det heller kunne glede noen andre, forklarer Mina.

Det som blir til overs blir bursdagsgaver

Holst-Larsen forklarer at Matutdelingen har fått inn flere hundre gaver av andre gavmilde i tillegg til gavene fra Ås skole. Disse gavene kan bli bursdagsgaver til neste år, dersom de ikke gis bort til jul.

– Vi vet at det er mange barn som ikke får dratt i bursdager fordi foreldrene ikke har råd til å kjøpe inn gaver til den som har bursdag, så dette gir de barna mulighet til å dra i bursdager, og da blir dette noe som kan hjelpe hele året.

*Julegavene som barna samles inn kan hentes i Matutdelings lokaler i Mabo B-bygget ved Eidsvoll bygningen i Eidsvoll søndag 22. desember mellom 12 og 13.*