Gå til sidens hovedinnhold

Ekstraforetstilling etter suksess med Karius og Baktus

Innsendt

Forrige søndag besøkte Karius og Baktus Lillestrøm kultursenter. Forestillingen var utsolgt allerede en uke før de spilte, dermed blir det ekstraforestilling 7. mars.

Spenningen var stor blant barna var på teater for første gang, og begeistringen lot ikke vente på seg. Barna ropte «Vi vil ha loff» sammen med tanntrollene, og mange ville ha plakat etter endt forestilling. I og med restriksjonen med kun 200 publikummere, ønsker trollene at flere skal få mulighet til å oppleve eventyret - derfor kommer de tilbake i februar. Det er halvannet år siden Karius og Baktus besøkte Lillestrøm sist, og mange nye barn har vokst opp siden den gang. Forestillingen er på turné, men har altså funnet en ny dato slik at flere kan oppleve suksessen.

Andreas Kjølberg, som spiller Karius, forteller at Lillestrøm er et av favorittstedene. Her er det alltid så hyggelig å være, sier han. Folkene som jobber på Kulturhuset er veldig imøtekommende og profesjonelle, fortsetter han. Talina H. Skogseth, som er både produsent og som spiller Baktus, nikker enig. Dessuten er publikummet her helt spesielt, de skaper en god atmosfære med mye latter og humring, skyter hun inn.

Siden forestillingen er en førstegangs-opplevelse for barn helt ned i treårsalderen, er det ekstra artig å få tilbakemeldinger. Barn er veldig ærlige på responsen, dersom de ikke er fornøyde blir det fort uro i salen, sier Edvard Jacobsen, som gestalter fortelleren. Heldigvis engasjere denne versjonen av Karius og Baktus positivt, bekrefter han. Og det er liten tvil om at barna setter pris på hva de ser. Noen synes det er litt skummelt med den store tannbørsten, andre fniser godt av alt tullet tanntrollene finner på. Men ett er sikkert, publikum har flyttet inn i munnen til Jens og de lever seg inn i tristheten over at børsen børster bort all maten og forskrekkelsen når tannlegen borrer i tennene. Og jammen synger de ikke av full hals til Hei Hurra, hurra, hurra-sangen.

Kanskje kan dette være en fin julegave for de små? I hvert fall roper Karius og Baktus i kor;

Nå gleder vi oss til å komme tilbake i mars!

Kommentarer til denne saken