Gå til sidens hovedinnhold

Eksamensforestilling - nå med åpne dører!

Innsendt

Våren 2020 var avgangskullet fra Høyskolen Kristiania, Instituttet Musikkteaterhøyskolen, klare for sin avsluttende eksamensforestilling. Det skjedde aldri. Ett år senere er Teppefall klare med åpne dører på Lillestrøm Kultursenter. Natt til premieredagen 10. juni åpnet Lillestrøm kommune opp for 100 publikummere i stede for de 20 som tidligere var tillatt. Dette var en gledens beskjed da billetter har vært høyt etterspurt!

Før det profesjonelle frilanslivet endelig kunne starte inntraff Covid-19, landet ble stengt ned, og musikalen The Addams Family ble avlyst. En helaftens musikal, og en mulig vei videre inn i bransjen ble revet bort, men det stoppet ikke denne gjengen. Juni 2020 startet flere av de tidligere studentene foreningen og produksjonsselskapet Teppefall. Nå, et år senere, er gjengen klar for forestillinger med samme musikal. 10.-13. juni spilles The Addams Family på Lillestrøm Kultursenter, i håp om en snarlig gjenåpning av kulturbransjen.

Teppefall har som mål å skape arbeidsplasser for unge og nyutdannede kunstnere innen musikkteaterfeltet. De vil produsere profesjonelt musikkteater av høy kvalitet, og gjøre dette med et fokus på å ta i bruk de ressursene som finnes i nyutdannede kunstnere. Gjennom Teppefall vil de gi utøverne mulighet til å utforske sitt kunstneriske virke, opparbeide seg verdifull, skapende og administrativ erfaring, og knytte viktige kontakter til feltet. Med dette ønsker Teppefall å bidra til en voksende og inkluderende bransje.

30. april kunne Teppefall endelig annonsere sin første produksjon, nemlig The Addams Family. Musikalen er en helaftens komedie som tar deg rett inn i et forskrudd univers fullt av humor og kjærlighet. Perfekt for alle som har savnet kulturlivet det siste året. Teppefall ser frem til å endelig kunne stå på en scene, og glede og berøre et publikum. Gjennom året som har gått har medlemmer av Teppefall jobbet seg gjennom opp- og nedturer med handlekraft og pågangsmot. I en usikker tid har foreningen skapt et produksjonsselskap, spilt inn en digital julekalender, og er nå klare med sin første helaftens musikal.

Bli med inn i familien Addams’ forskrudde univers! Familien er kjent på tvers av generasjoner i alt fra tegneserie til spillefilm. Se den Tony-vinnende Broadwaymusikalen med tekst og musikk av Andrew Lippa! Her møter vi familien Addams i sitt mystiske herskapshus midt i Central Park, der de nyter det som de aller fleste finner uhyggelig og makabert. Problemer oppstår når Wednesday, datteren i huset, forelsker seg i Lucas Beineke, en gutt fra en helt “vanlig” familie. Wednesday betror seg kun til sin pappa, Gomez. Følg med på forviklingene som oppstår når Gomez for første gang i sitt liv må holde en hemmelighet fra sin elskede Morticia, og samtidig må navigere et møte med svigerfamilien. Hvordan vil dette gå? Hemmeligheter, familieleker, måneskinn og forfedre fra en svunnen tid er bare noe av det som venter.

Ta med hele familien og bli med på en hjertevarm fortelling om kjærlighet, familie og vennskap... med en tvist.

Kommentarer til denne saken