Overgang til klor vil koste 2,5 millioner

KOSTBART: Råholt Bad må påkostes rundt 1,7 milioner kroner.

KOSTBART: Råholt Bad må påkostes rundt 1,7 milioner kroner. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Å gå over til klorrensing ved Råholt Bad og Eidsvollhallen vil koste rundt 2,5 millioner kroner.

DEL

Det viser de foreløpige beregningene til konsulenter og entreprenører som har vurdert saken. Å beholde dagens desinfeksjonsmetode – Poolsan – vil koste noe tilsvarende, da den tekniske infrastrukturen må utbedres.

Designet for klor

Eidsvollhallen er stengt inntil videre, mens de ulike bassengene ved Råholt Bad har vært stengt i perioder på grunn av for dårlig vannkvalitet. Dessuten er konkurransesvømmere blitt syke av vannet, noe de mener skyldes Poolsan.

Les også: Baner vei for klor i bassengene

Badene i Eidsvoll er designet for å kunne benytte klor som desinfeksjonsmiddel, men av administrasjonens saksframlegg framgår det at det må påregnes ombygginger på deler av de tekniske anleggene. I Eidsvollhallen er kostnadene så langt beregnet til rundt 700.000 kroner, mens foreløpig estimat ved Råholt Bad forteller om kostnader på rundt 1.750.000 kroner.

Årlig innsparing

På den annen side er det vurdert at en overgang til klor vil gi en årlig innsparing på mellom 150.000 og 200.000 kroner fordelt på begge bad.

Rådmannen venter med å avgi innstilling inntil de endelige rapportene fra rådgivningsselskapet Norconsult og teknisk totalelentreprenør GK as foreligger.

Norconsult sin delrapport om vannkvaliteten ved Råholt Bad ble delt ut i formannskapsmøtet tirsdag. Etter forslag fra ordfører John-Erik Vika (Sp) ble saken utsatt til ekstraordinært formannskapsmøte i forkant av kommunestyremøtet kommende tirsdag.

Artikkeltags