Eidsvoll-ordfører ber om fullmakt til Hurdal-samtaler

VIL PÅ FRIERFERD: Varaordfører Einar Madsen.

VIL PÅ FRIERFERD: Varaordfører Einar Madsen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Varaordfører Einar Madsen (Ap) i Eidsvoll ber om at kommunens ledelse får fullmakt til å sjekke muligheten for sammenslåing med Hurdal.

DEL

Romerikes Blad skrev nylig at Madsen, som tidligere var ordfører i grunnlovsbygda, har snudd og nå er positiv til at de to kommunene slås sammen.

Nå går han ett skritt lenger. I en interpellasjon til kommunestyret tirsdag fremmer han følgende forslag til vedtak:

«Eidsvoll kommunestyre gir ordfører, varaordfører og rådmann fullmakt til å ta kontakt med Hurdal kommune om å sondere mulighetene til å ta opp igjen samtalene om en eventuell sammenslåing. Skulle Hurdal kommune være positiv til å gjenoppta samtaler med Eidsvoll, vil rådmannen komme tilbake til kommunestyret med en sak om videre oppfølging.»

Madsen viser til at Eiudsvoll var i samtaler med Hurdal og Nord-Odal kommuner under debatten om kommunesammenslåing for en tid tilbake.

– Av forskjellige grunner ble begge alternativer om sammenslåing med disse kommunene, ikke vedtatt. Kommunestyret i Eidsvoll lukket ikke døra for Hurdal, men forutsatte at Hurdal i tilfelle måtte ta initiativ dersom samtalene ønskes videreført, skriver han i interpellasjonen.

Hurdal kommune har ikke gjort noe vedtak om å ta opp igjen samtalene med Eidsvoll. Imidlertid mener Madsen det har skjedd mye på tre år siden sist Eidsvoll og Hurdal kommuner snakket sammen.

– Undertegnede mener derfor at kommunestyret bør gi politisk ledelse og rådmannen fullmakt til å gjenoppta samtalene med Hurdal kommune, skriver Einar Madsen.

Hurdal-ordfører Runar Bålsrud (V) er tilhenger av større kommuner og ikke avvisende til utspillet.

– Mener Eidsvoll noe med dette, forventer vi at frieren kommer på dørstokken. Så får vi prate sammen, har han nylig uttalt til eub.no.

Nå vil altså varaordfører Madsen på frierferd til naboen.

Artikkeltags