Eidsvoll kommune setter ned krisestab etter seks nye smittetilfeller

MØTE: Kommunen har opprettet krisestad og flere sentrale personer i kommunen sitter nå i møte om koronasituasjonen i kommunen.

MØTE: Kommunen har opprettet krisestad og flere sentrale personer i kommunen sitter nå i møte om koronasituasjonen i kommunen. Foto:

Flere sentrale personer i Eidsvoll kommune sitter nå i møte hvor alle mulige og nødvendige tiltak i kommunen drøftes. Kommunelegeoverlege Carl Magnus Jensen mener kommunen har nådd et vannskille i koronasituasjonen.

DEL

– Vi har satt krisestab og sitter i møte nå. Vi skal gjennomgå alle mulige og nødvendige tiltak i virksomheten Eidsvoll kommune. Det er omfattende tiltak som skal iverksettes, og de skal først bestemmes og så skal vi komme fram til en endelig liste over tiltak. Deretter skal det kvalitetssikres med virksomhetsledere, og så blir den offentliggjort. Vi går på nåværende tidspunkt ikke nærmere inn på hvilke tiltak det er snakk om.

Det forteller kommuneoverlege i Eidsvoll kommune, Carl Magnus Jensen, til EUB torsdag formiddag.

Et vannskille

Kommuneoverlege Jensen skal ha kalt det for et slags vannskille, da det onsdag ettermiddag og kveld ble bekreftet seks nye tilfeller av smitte i Eidsvoll kommune.

– Da ringte Ahus og ga svar på testresultater for våre innbyggere. Det var avdekket seks nye tilfeller av koronavirus i Eidsvoll kommune. Mange av de med sammenfallende reisehistorikk, sier Jensen, og legger til at alle de påviste tilfellene er på unge, voksne personer.

– Denne epidemien er nå forventet å bli en høyst aktuell del av alle familiers og personers liv, konkluderer Jensen til EUB.

Videre skriver avisen at Jensen skal ha vært i kontakt med de smittede onsdag kveld.

– I samtalene informerte jeg om hvilke forholdsregler som gjelder for de og deres nærmeste. Det er også et pågående arbeid å kartlegge kontakter rundt dem som har fått påvist smitte. Eidsvoll kommune forholder seg til nasjonale myndigheter og nasjonale helsemyndigheter.

*Romerikes Blad følger fortløpende opp situasjonen i Eidsvoll og Romerike for øvrig*

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken