– Wow. Så kult. Nå holdt jeg på å kjøre av veien, sa en jublende Cecilie Wenger, som er leder av Rælingen Skiklubb alpint, i mai i fjor.

Da fikk hun nyheten om at de hadde fått den største summen av alle da Romerikes Blad sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB delte ut 900.000 kroner til foreninger og organisasjoner i regionen.

Fikk 120.000

Rælingen Skiklubb alpint ble tildelt 120.000 kroner til etablering av lavvo i Marikollen Skisenter. En drøy måned før søknadsfristen for en ny runde med lignende tildelinger kan Cecilie Wenger fortelle at lavvoen snart er klar for innvielse.

– Lavvoen er satt opp, men den skal også innredes. Vi har fått sju bord og 14 benker fra O.B. Wiik AS, men det må også ordnes med strøm til lamper og varme. Uten slikt vi det bli både mørkt og litt kaldt inne i lavvoen. Når dette er på plass, kan lavvoen åpnes og tas i bruk.

Wenger er glad for at de fikk bestilt lavvoen før prisøkningen kom.

– Vi betalte 120.000 kroner pluss moms. Nå koster den samme lavvotypen 150.000 kroner pluss moms.

– Det blir en lunk

Marikollen skisenter har allerede høye strømutgifter, ikke minst til produksjon av kunstsnø. Lys og varme i lavvoen skal ikke føre til at strømutgiftene eskalerer.

– Vi skal bruke ledlys. Det vil føre til at vi bruker mindre strøm enn om vi beholder lyskassa der som før. Varme i lavvoen vil koste noe, men vi vil ikke fyre i den hele tiden og aldri ha så høy temperatur der. Det blir en lunk for å unngå frost.

Marikollen Skisenter er åpent på ettermiddagene, samt på dagtid i helgene.

– Temperaturen i lavvoen vil bli justert i forhold til utetemperatur og værforhold, sier Cecilie Wenger.

(Saken fortsetter under bildet)

25 millioner

1. mars er det frist for Lokalavisenes søknadsordning 2023, der Amedias aviser inviterer lokale lag og foreninger til å søke om støtte til aktivitets- og fritidstilbud for barn og unge. Det er fjerde år på rad Amedias aviser over hele landet skal dele ut midler til gode og spennende formål. Til sammen er det satt av 25 millioner kroner, som er fordelt på avisene etter opplag. Det er stor interesse for ordningen, og det kommer inn et stort antall søknader.

Også i år skal Romerikes Blad dele ut 900.000 kroner.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB. Utlysningen av 25 millioner kroner i støtte skjer i tråd med formålet til Amediastiftelsen: «Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål.»

– Stor glede å bidra

– Det er så mange organisasjoner, lag og foreninger og ikke minst frivillige som legger en enorm innsats i å arrangere aktiviteter og tiltak for barn og unge, så det er en stor glede for oss å støtte disse med økonomiske midler. Vi får mange henvendelser, derfor er fint å kunne bidra via Lokalavisenes søknadsordning og Romeriksfondet, sier markedskoordinator Nio Amini i Romerikes Blad.

Det har vært stor interesse tidligere, og RB regner med å få mange søknader denne gangen også.

– Vi prøver å fordele midlene rundt omkring på hele Romerike, og tidligere er det blitt delt ut midler til teaterproduksjoner, lekeplasser, uniformer og drakter, lavvo, skiutstyr, solcelleanlegg, ballbinger, gymsalsutstyr med mer. Det er store sjanser for å få midler, så vi oppfordrer flest mulig til å søke, sier Amini.

Her kan du søke!