Gå til sidens hovedinnhold

TV 2-stjerne må sone promilledom

Artikkelen er over 5 år gammel

LILLESTRØM: Ble blankt avfeid av lagmannsretten.

(Nettavisen): Egor Filipenko (27) har fått avvist anken i Eidsivating lagmannsrett. Nå må Filipenko sone dommen på 30 dagers fengsel og betale en bot på 52.500 kroner.

Filipenko har hele tiden erkjent at han var beruset, men at han aldri kjørte bilen.

BAKGRUNN: Egor Filipenko dømt til 30 dagers fengsel 

– Det har ikke fremkommet opplysninger i anken som gir grunnlag for å tvile på at siktede er domfelt med rette. Lagmannsretten finner at man trygt kan utelukke at det kan ikke være en annen ukjent person som har kjørt bilen, heter det i kjennelsen, ifølge Nettavisen.

Det var et bekymret vitne som tilkalte politiet da hun så at Filipenko satte seg inn i bilen for å kjøre. Da hun vitnet i retten beskrev hun hvordan 28-åringen kjørte noen få meter før han havnet i naboens hage.

LES OGSÅ: Egor Filipenko i retten: – Det var brutalt mange shotter 

Danseprofil og «Skal vi danse»-dommeren ble i Nedre Romerike dømt for å ha fyllekjørt og havnet i grøfta med 2,38 i promille på Strømmen.

Egor Filipenko vant «Skal vi danse» sammen med partneren Hanne Sørvaag høsten 2012, og høsten 2014 vant han sammen med partneren Agnete Kristin Johnsen. I siste sesong av programserien på TV 2, høsten 2015, var han dommer.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra Egor Filipenko.

 

Kommentarer til denne saken