Ble stanset av medtrafikanter på E6: – De rev opp passasjerdøra og dro til ham to ganger i ansiktet

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet etterforsker voldsepisode midt på E6.

DEL

Etter at de hadde lappet til medtrafikanten i ansiktet, skal de to mennene ha gitt uttrykk for at de slett ikke var fornøyd med kjøringen hans.

Den mildt sagt spesielle hendelsen skjedde på E6 nordgående tirsdag kveld.

Offeret ringte selv og fortalte politiet om det som skal ha skjedd.

– Vi fikk melding fra en som hadde kjørt nordover på E6. Da han var kommet omtrent ved Skedsmovollen, skal bilen foran ham ha stanset. To personer kom ut av bilen. De rev opp passasjerdøra og en av dem dro til ham to ganger i ansiktet, opplyser operasjonsleder Per Stenslet i Øst politidistrikt.

De to skal deretter ha kommet med en muntlig beskjed.

– De klaget på kjøringen til fornærmede. Etter episoden dro de fra stedet, sier Stenslet.

E6-offeret skal ha notert ned et registreringsnummer, men politiet tror ikke det stemmer overens med bilen de nå leter etter.

– Vi vet det var en Audi som stanset, men registreringsnummeret stemmer ikke overens med dette. De mistenkte voldsmennene skal formentlig være av pakistansk opprinnelse, sier Stenslet.

Hendelsen kommer til å bli anmeldt onsdag.

Slike hendelser i trafikken er ikke vanlige, men likevel ikke ukjente i romerikstrafikken.

Så sent som denne måneden skrev rb.no om en tilsvarende episode ved Åråsen stadion. Der skal en trafikksinke både ha blitt truet med kniv og slått med knyttneven.

PSYKOLOG: – Relativt sjeldent

Førsteamanuensis i psykologi ved Universitetet i Oslo, Pål Ulleberg, fortalte den gangen at de fleste av oss opplever å bli sinte i trafikken, uten at det betyr at vi er aggressive til vanlig.

– Bilkjøring er en situasjon der man har stor grad av personlig kontroll. I slike tilfeller vil det som hindrer oss lett kunne virke frustrerende – særlig hvis hindringen føles unødvendig. For eksempel kan dette være at bilen foran kjører sakte og ikke slipper andre forbi, eller at to syklister sykler ved siden av hverandre i veien, sier han.

Ulleberg forklarer at noen mennesker lettere blir aggressive og frustrerte i visse situasjoner, som for eksempel om de opplever at noe hindrer dem i å nå et mål raskt.

Disse personene kan ha en sterkere tendens til å opptre hensynsløst i trafikken, mener Ulleberg.

– I ekstreme tilfeller mangler enkelte impulskontroll overfor sine aggressive sider, og ender opp med vold i trafikken. Dette er relativt sjelden, men det skjer, og kan være et uttrykk for en annen dysfunksjon hos personen enn «vanlig» sinne.

Fakta

  • Slik unngår du å bli sint i trafikken, ifølge førsteamanuensis i psykologi, Pål Ulleberg.
  • Det enkle er det beste: Mye av sinnet vi opplever skyldes at vi opplever at vi har dårlig tid. Prøv derfor å legge inn litt ekstra kjøretid.
  • Gjør noe med forventningene dine. Når du setter deg i bilen – forvent at det oppstår situasjoner som hindrer din framkommelighet eller som vil virke provoserende. Det er mange andre du skal dele veien med som ikke kjører/sykler på akkurat den måten som du synes er riktig.
  • Ta det som en positiv overraskelse om du ikke blir hindret eller opplever farlige situasjoner – dette er en bonus og ikke en selvfølge.
  • Mange blir naturlig nok sinte når andre råkjører/råsykler, skaper nestenulykker eller bryter reglene på din bekostning. Det er helt i orden å bli sint, men ikke å «slå». Vær moden: Å «ta igjen», ved å kjøre svært nærme bilen/sykkelen som provoserte deg og lignende, er fristende, men ikke bra. Da setter du deg selv og andre, også de som ikke var involvert i situasjonen, i fare

Her får du RBs nyhetsvarsel for iPhone/iPad!

Her får du RBs nyhetsvarsel for Android!

Artikkeltags