Gjenforent med Ricki etter marerittdøgn: – Ufattelig takknemlig

Kalle Blindheim ba om  hjelp for å finne Ricki etter at hun ble truffet av en skiløper i stor fart og stakk til skogs. Nå er de gjenforent. FOTO: PRIVAT

Kalle Blindheim ba om hjelp for å finne Ricki etter at hun ble truffet av en skiløper i stor fart og stakk til skogs. Nå er de gjenforent. FOTO: PRIVAT

Hunden Ricki ble påkjørt av en skiløper søndag og stakk til skogs. Mandag ettermiddag er eier Kalle Blindheim gjenforent med sin åtte år gammel jaktlabrador.

DEL

– En mann fant henne nærmest mirakuløst i området vi har søkt i. Det har vært tøft for Ricki å være alene i nesten ett døgn i 16-17 minusgrader, men hun virker heldigvis fin, sier Blindheim på vei til veterinæren.

Han forteller om en enorm gjensynsglede da Ricki så Blindheim etter det tøffe døgnet.

– Hun lå inne i en bil, men da hun så meg reiste hun seg og logret som en gal. Så var det rett bort til ansiktet mitt. Det var en følelse jeg nesten ikke kan beskrive. Vi har et enormt sterkt bånd. Det har vært null søvn og mye tårer, sier Blindheim med gråten i halsen.

Påkjørt av skiløper

Søndag var han ute på ski med hunden og gikk fra Bjønndalen skistadion i retning Sørskogen.

– Vi hadde stanset opp, for det var mye folk i løypa. Hun sto ved siden av meg da det kom en skiløper i stor fart og traff henne.

– Jeg var først opptatt av å hjelpe ham og tenkte at Ricki går uansett ikke langt. Men da jeg skulle se etter henne, var hun borte. Hun må ha blitt veldig redd og stukket til skogs. Jeg frykter at hun har blitt så skadet at hun ligger død ett eller annet sted. Men vi leter videre. Det er vondt ikke å vite hva som har skjedd med henne, sier han.

Han og Ricki hadde gått 1,5 til 2 kilometer fra Bjønndalen skianlegg i retning Sørskogen, ikke langt fra Hagan i Nittedal da hunden forsvant.

– Større enn å vinne OL-gull

Siden søndag har en rekke organisasjoner, blant annet Med Hjerte for Hunder på Rømmen og Rømlingen vært i sving for å finne Ricki. Flere privatpersoner har bidratt i søket og til slutt lykkes det for en mann å finne Ricki.

– Jeg klarer ikke å sette ord på all den støtten jeg har fått. Sosiale medier har sine utfordringer, men jammen har det sine fordeler også. Jeg fatter ikke at det finnes så mange flotte mennesker. De har gjort en kjempejobb. Å bli gjenforent med Ricki kan ikke sammenlignes med noe. For meg er det større enn å vinne OL-gull, sier Blindheim.

Ricki forsvant fra skiløypa i nærheten av Bjønndalen skianlegg.

Ricki forsvant fra skiløypa i nærheten av Bjønndalen skianlegg. Foto:

Send inn tekst og bilde «

Savner eller har du funnet et dyr? Her kan du sende inn din etterlysning!

Artikkeltags