Gå til sidens hovedinnhold

Fant kattunge i konteineren

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå er det høysesong for dumping av katter. Ansatte ved Vianor fant kattunge i en konteiner.

Slik deler du abonnementet ditt med andre i din husstand! 

Gjemt bak søppel og lastepaller fant Viggo Strøm Frydenlund, lagersjef ved Vianor, en nervøs kattunge. Da to arbeidere skulle starte arbeidsdagen hørte de mjauing fra der de sto på lasterampa.

– De ropte, men fant ingenting før de hørte at mjauingen kom fra konteineren, forklarer Frydenlund.

De tømte konteineren for søppel, og bakerst fant de til slutt en kattunge. Frydenlund forklarer at kattungen hadde vært heldig fordi konteineren nylig var tømt for søppel og fordi den ble oppdaget om morgenen.

Kvitter seg med katter

Frydenlund og Nina Dahl fra Dyrebeskyttelsen Lillestrøm og Omegn mener kattungen er lagt ut for å bli kvitt den. Dahl forteller at det dumpes katter på Romerike hele tiden, men at det ikke er vanlig at de finner katter i søppelkasser eller konteinere.

Hun får støtte av Kjersti Teig som driver stedet Hjemløse Katter i Løken, Høland. Hun forteller at hun finner mange katter som er etterlatt, men at det i år ikke bare er kattunger.

– I år er mammaen også med. Noen av kattene er tamme. Disse må ha blitt etterlatt eller gått seg vill, sier Teig.

I likhet med Dyrebeskyttelsen i Lillestrøm og Omegn sjekker Teig kattene for idenmtifiseringschip. Men ofte har ikke katten en slik. Da blir det vanskelig å finne eieren.

Perioden juni-juli og ut til september blir av Teig beskrevet som sesong for dumping av katter. For tiden har Dyrebeskyttelsen i Lillestrøm og Omegn 14 katter, mens Teig har 20 katter inne – og flere som venter.

– Det er positivt at folk er mer oppmerksomme og sier ifra om de ser en kattemor med kattunger, sier Teig.

 

Umulig å klatre opp

Konteineren som katten ved Vianor ble funnet i, mener Frydenlund det er umulig for en kattunge å klatre opp i. Han får støtte av Dahl, som mener at heller ikke en voksen katt kunne klart å hoppe inn.

– Det er en meter opp til der du kaster inn, forklarer Frydenlund.

Dette er første gangen Frydenlund finner katter inne på deres område slik, men det går flere katter løst i nærområdet. Da han fant katten i konteineren mandag morgen ble han sint fordi han mener noen har puttet den i konteineren med vilje.

– Porten ble stengt fredag og ble ikke åpnet før mandag morgen, forklarer Frydenlund, som mener at noen må ha lagt den i konteineren enten før de stengte på fredag eller mandags morgen.

Kontakt Dyrebeskyttelsen

Da Frydenlund fant katten tok han kontakt med Dyrebeskyttelsen som hentet katten. Nina Dahl ber folk ta kontakt med Dyrebeskyttelsen om de finner katter, og ta dem med til veterinær for å sjekke dem for chip. Kjersti Teig i Løken oppfordrer de som finner katter til å hjelpe katten.

– Folk melder ifra, men jeg syns de kunne gjort mer selv.

Teig oppfordrer de som finner katter til å sette ut litt mat og vann.

Kommentarer til denne saken