Gå til sidens hovedinnhold

Nesbuer reddet Sussi Rosita

Artikkelen er over 4 år gammel

Det ble litt av en kattepine når den lille kattungen Sussi Rosita fór opp i ei diger furu og satt der ett døgn. Da ringte matmor Nes Bygdeservice.

- Hun kom ikke hjem som vanlig en kveld. Vi ble litt bekymret, for hun er sjelden langt unna. Da vi kom ut, hørte mjauinga hennes, men hun var vanskelig å finne. Vi måtte gi opp, men senere på kvelden fant henne i et tre rett bak huset vårt i en liten skog. Hun var da cirka 10 meter oppi furua, forteller Veronica Monsen, matmor til Sussi Rosita.

Det var i forrige uke at den sju måneder gamle katten skapte litt av et oppstyr i Tverrvegen på Skarnes.

- Vi lånte stige av naboen, men rakk ikke opp til henne. Hun kom et par meter ned på egenhånd, men stoppa på en stor gren. Vi forsøkte å få henne ned flere ganger i løpet av natten. Mannen min var hjemme fra jobb dagen etter for å finne en løsning. I løpet av dagen gikk en dame med hund forbi treet. Hunden bjeffa og skremte katta lengre opp. Jeg vil tro hun var 15-16 meter opp i treet. Det var en fortvilt situasjon, sier Monsen.

Familien har hatt katten siden i januar, og Ingvild (8) og Cornelis (5) var lei seg og bekymret for at kattungen skulle forbli oppi treet.

Etter et døgn i tretoppen, ble løsningen en telefon til Nes Bygdeservice, et samvirkeforetak som består av gårdbrukere og andre selvstendig næringsdrivende fra Nes.

Her forsto man raskt alvoret i situasjonen, og trefeller Ole Jonny Kløfta ble kontaktet. Han rykket ut og var på plass i Skarnes i løpet av kort tid.

Redningsaksjonen var i gang – og etter kort tid etter kunne den sultne og forpjuskede kattungen gjenforenes med familien sin.

- Vi er så glade for at han kom og reddet henne. Hvordan hun havnet der vet vi ikke, men vi tror hun ble jaget av en av hannkattene i nabolaget, som ofte er her og snuser etter henne, forteller en tydelig lettet og glad Veronica Monsen.

Kommentarer til denne saken