Gå til sidens hovedinnhold

Dugnad på de fattiges bekostning

Leserinnlegg

Store norske og utenlandske selskaper karer til seg mesteparten av koronastøtten som er beregnet på norske arbeidsplasser og medborgere i en vanskelig situasjon. Grensene stenges for helsearbeidere fra Sverige, Danmark, Finland osv. og frontsoldatene som er igjen på sykehus og sykehjem rævkjøres for dårlige lønninger og usikre arbeidsavtaler.

Grådige gårdeiere lar leiligheter i massevis stå tomme for å lure til seg skattepengene våre. Og småbedriftene som leier lokaler i byggene deres presses for den samme høye husleia.

De som har til mer enn smør på brødet flytter pengesekkene sin til Bø i Vesterålen og hylles i media for den satsingen de muligens vil gjøre lokalt. Usikkerheten ligger i mye pendling og problemet med standsmessig bolig. I mellomtiden kastes barnefamilier ut i kulda fordi fattigdomsgrensen overstiges med kr. 1250 i måneden.

I uke 7 var det registrert 209 700 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak; en økning på 400 fra uka før. Hvorfor de ikke kan ta jobb på et skipsverft eller fiskemottak har kanskje å gjøre med svart arbeid og billig utenlandsk arbeidskraft.

Eiendoms- og aksjemarkedet går så suser. Hvor kommer investeringsmidlene fra? Og med fare for å få hjertefeil; den feite Teslaen foran gir til og med faen i å signalisere når han svinger i rundkjøringa.

Ola Pramm, Lillestrøm

Kommentarer til denne saken