Året 2020 var et «virusår». Et nytt ord lærte jeg meg dette året, nemlig «koronakroppen». Denne skulle jeg innta raskere enn jeg var forberedt på. At badevekta står på baderomsgulvet måtte ignoreres tidlig i Mars når jeg ikke bare skulle være barnehageassistent. Jeg skulle være lærer, kokk, psykolog, aktivitør og i tillegg mamma. Alt dette i en hundre prosent stilling, et engasjement heldigvis. Favoritten ble nok sløydlærer. Da fikk vi hamret løs på det vi måtte finne for å få ut frustrasjon over at Teams var nede.

Allikevel ønsket jeg ikke å starte med «sommerkroppen». Du lærer deg nye oppskrifter i en slik «virustid» og du jobber under dette «virusåret» med nye vaner. Blant annet får du tid til å lære deg å gurgle delfiafett, spise alle de platene med sjokolade du hamstret på «supertilbud» før jul under priskrig og du får kanskje mer lyst på juleøl dette året - den man kun får kjøpt på polet grunnet samme smak, men høyere pris. Kanskje du også lærer en ny smoothie-oppskrift der du kan bruke rester av ribbesvoren fra julen? Bare et forslag.

Etter min «gurgling» fant jeg ut at det kunne lønne seg å bruke tid på å finne tilbake til den livsstilen jeg ønsket og ønsker, men samtidig måtte jeg ha «jeg er bra nok» i tankene når jeg skulle tilbake til «ruccolalivsstilen». En livsstil jeg flere ganger i løpet av 2020 forsøkte å komme tilbake til. Turbuksa strammer, olabuksa får jeg lukket. Lukker jeg den vil jeg straks få kjenne på tilstanden som kalles «åndenød» og antageligvis vil jeg føle trang til å rope på hjelp for å dra den av meg i håp om å overleve «dagens outfit». Når jeg endelig får av denne buksa så har sømmene gravd seg inn i huden min så jeg fortsatt ser ut til å være påkledd. La oss glede oss over «koronakroppen».

La oss glede oss over at man bikker 2021 uten at partneren har søkt skilsmisse med «det har blitt for mye koronakropp» som grunn. Skulle mannen eller kvinnen søke skilsmisse grunnet for mye «koronakropp» - gled deg over at du nå kan nyte «koronakroppen» uten å føle trang til å holde inn magen, noe som er svært utfordrende etter at julebaksten og helårsbaksten har lagt seg som en krans rundt kroppen - både foran og bak. Nyt også tiden alene, uten noen som har interesse av din foran eller bak.

Motivasjonen svikter når varselet om hjemmeskole ankommer på TV-skjermen, nettopp fordi man setter for høye mål og for store utfordringer til seg selv. Kjolen du ønsker å komme inn i henger kanskje fremme. Den kjolen du brukte før du fikk vælva to eller tre babyer ut av kroppen din. Kanskje du ikke har vælva noe ut av kroppen din, men kun vælver ting inn i kroppen og er fornøyd med det. Den kjolen du kunne tre forsiktig på deg uten at det strammet. Dette før du var eller er halvveis til åtti år gammel, får åreknuter og dobbelthake som kiler på klitoris når du såvidt bøyer deg fremover. Et nytt søkeord på Google ble i løpet av 2020 «hvordan få minst mulig innsyn til navlen på kortest mulig tid, ved hjelp av mye mat, hvitt eller brunt sukker og skoleboller toppet med kokos og oreokjeks».

Kostholdsplan, treningsdagbok og vektregistrering - jeg har vurdert det jeg også. Jeg valgte «helse» dette året. Allikevel gleder jeg meg allerede til neste jul når ribba står i ovnen, riskremen er laget på mer enn nok fløte og når serinakakene med brun saus, smørkokte asparges og sirup attåt skal smelte i ganen. Jeg gleder meg til å si «det er jul, da er det lov å kose seg». Jeg gleder meg også til januar 2022 ankommer kalenderen, når jeg kan scrolle på Instagram og observere selfier på treningsstudioet der jeg antageligvis kun ville fantasert om Safarikjeks, om jeg skulle befinne meg i den situasjonen at jeg ville tatt turen til «selfiestudioet». «Koronakroppen» er ikke kommet for å bli, om du ikke ønsker det. Med trening og et kosthold med mer grønnsaker enn friterte safarikjeks vil kunne gjøre underverker. Jeg skal lære barna mine to viktige ting. Jeg skal lære de å ordene «jeg er bra nok» og jeg skal selvfølgelig lære de å gurgle delfiafett.

Susann Laache, Eidsvoll