Det opplyser politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt på en pressebrief onsdag ettermiddag.

– Han er siktet for drap på kvinnen på Hellerud. Vi mener drapet skjedde natt til tirsdag, men noe tidspunkt er for tidlig å si noe om per nå.

Den drapssiktede skal selv ha forklart politiet om kvinnen, etter kollisjonen på E6.

– Der skjer det en kollisjon rett ved tunnelen. Da politiet og ambulanse kommer til stedet cirka 06.20, opplyser siktede at han har gjort noe mot en kvinne i Oslo. Politiet rykker da ut til adressen på Hellerud og finner hun da død i leiligheten ved 07-tiden, fortsetter politiadvokaten.

Han forklarer videre at mannen skal ha vært fortvilet over det som har skjedd og det var bakgrunnen for at han kjørte oppover E6.

– Etter en stund bestemmer han seg for å kjøre oppover E6 for å avslutte det hele. På et tidspunkt kjører han over i motgående kjøreretning og det hele ender i et krasj. For politiet så framstår det som helt tilfeldig hvilken bil han har kjørt inn i.

Framstilt for varetektsfengsling

Onsdag er mannen framstilt for varetektsfengsling. Politiet har bedt om at han varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud i to av disse. Mannen har samtykket til dette og en kjennelse er ventet i løpet av ettermiddagen.

– Er det en relasjon mellom personene?

– Det er en relasjon mellom siktede og avdøde. De skal ha kjent hverandre i relativt kort tid, svarer politiadvokaten.

Ifølge politiet skal mannen helt siden kollisjonen ha samarbeidet med dem. Framover vil politiet gå gjennom detaljene i saken.

– Vi vil også konfrontere han med funn vi gjør i vår etterforskning.

Bodd i landet i flere år

Den drapssiktede er bosatt i Norge, men har rumensk statsborgerskap.

– Han har lovlig opphold i landet og har vært her en god del år. Han er ikke kjent for oss fra tidligere.