To menn tiltalt for drapet på Paul Simmons – nå utvides tiltalen

DØDE: Obduksjonen av Paul Simmons viste at han hadde fått i seg en blanding av alkohol og det som trolig er heroin. Foto: Marius Kristoffersen

DØDE: Obduksjonen av Paul Simmons viste at han hadde fått i seg en blanding av alkohol og det som trolig er heroin. Foto: Marius Kristoffersen

Artikkelen er over 2 år gammel

De to mennene som står tiltalt for å ha drept Lillestrøm-musikeren Paul Simmons er nå også tiltalt for grovt bedrageri, grovt ransforsøk og drapsforsøk mot enda en mann.

DEL

Mennene på 35 og 37 år skal ha vært kamerater av Simmons og festet sammen med musikeren på et hotellrom i Oslo i februar 2015.

Ifølge politiet skal de to ha dopet ned Simmons med en blanding av alkohol og heroin, før han ble nedkjølt i to timer. Han ble siden fraktet til Ullevål universitetssykehus der han døde to dager senere.

Nå er tiltalen mot de to mennene utvidet til gjelde grovt bedrageri. Ifølge VG skal politiet nå kunne bevise at de fikk Simmons til å overføre 766.000 kroner til en av mennene, ved å gi seg ut for å være hans forretningspartner. De skal også ha tatt opp kredittlån på til sammen 70.000 kroner i Simmons' navn månedene før han døde. I tiltalen skal de ha forsøkt å ta opp lån for til sammen to millioner kroner.

Drapsforsøk

Tiltalen er også utvidet til å gjelde draps- og grovt ransforsøk.

En måned etter dødsfallet til Simmons skal de to mennene også ha forsøkt å drepe en annen mann ved å få han til å innta diverse legemidler, før de kjølte han ned.

Mannen overlevde da politiet grep inn. Allerede på dette tidspunktet mistenkte de at de tidligere kameratene sto bak dødsfallet til Simmons og hadde satt dem under overvåkning.

Samtidig som mannen skal ha blitt forsøkt drept, skal de også ha forsøkt å rane mannen for 500.000 kroner.

Nekter straffskyld

Begge mennene nekter straffskyld for alle av tiltalens punkter.

– Han stiller seg uforstående til at han skal ha vært involvert i noe drap eller drapsforsøk på noen som helst måte. Slik vi ser det, er det ikke grunnlag for noen slik tiltale, sier 35-åringens forsvarer Hans Olav Bytingsvik til VG.

37-åringens forsvarer, Benedict de Vibe forteller til samme avis at hans klient stiller seg fullstendig uforstående til tiltalen.

LETTET: Ifølge familiens bistandsadvokat, Gunhild Lærum er moren og familien lettet over å ha kommet et skritt nærmere en rettssak.

LETTET: Ifølge familiens bistandsadvokat, Gunhild Lærum er moren og familien lettet over å ha kommet et skritt nærmere en rettssak. Foto:

Lettet

– Moren og familien er lettet over å ha kommet et skritt videre. Det er en alvorlig tiltalebeslutning, det ser alle, sier familiens bistandsadvokat, Gunhild Lærum, til VG.

Tidligere har bistandsadvokaten forklart til RB at det har vært en svært krevende tid for familien.

– Det er klart at det er svært vanskelig å miste en sønn på denne måten, sa hun i september.

Artikkeltags