Det ble klart etter at nominasjonsmøtet i går kveld gikk for Lien Hansen som listetopp foran gamleordfører Tom Staahle (2015-19). Lien Hansen var innstilt av en enstemmig nominasjonskomité på førsteplass med Staahle på andre.

Men sistnevnte ville ikke gi seg uten kamp og leverte inn forslag på seg sjøl på topp, i tillegg et forslag om at velgerne gjennom personstemmer skal avgjøre hvem som blir ordførerkandidat etter valgdagen neste år. Fordel Staahle, i alle fall hvis vi ser på valget i 2019 der han fikk flest kumuleringer.

Lien Hansen gjorde det imidlertid tidlig klart at han ville trekke seg fra lista dersom Staahles forslag fikk gjennomslag. Det satte press på nominasjonsmøtet som landet på ham som ordførerkandidat. Det førte til at Tom Staahle trakk seg.

– Når komiteen ikke har tillit til meg, er det bedre å bruke tiden på noe annet. Jeg ønsker Ståle lykke til!

Frp har styrt Ullensaker i 16 år med Harald Espelund i 12 og Staahle i fire, fra 2003–2019. Flyplasskommunen regnes som Fremskrittspartiets utstillingsvindu.

Sjansen for comeback etter fire år med rødgrønt flertall økte etter Eyvind Jørgen Schumachers kunngjøring om at han ikke tar gjenvalg i 2023. Av hensyn til familien. Det er i utgangspunktet lettere å stille mot en nykommer enn en sittende ordfører.

Ståle Lien Hansens seier i maktkampen mot Staahle, gjør at han ikke bare kjemper mot Ap og Sp om å kapre ordførerklubba. Han får også en utfordrer i sin egen storebror Børre Lien Hansen som troner på topp for Ullensaker Høyre.