Donald & Donald

Da jeg var liten, ikke bitte lite, sånn passe liten bare, 10 år var det vel, så gledet jeg meg til hver onsdag for da kom Donald Duck & Co i kiosken.

Så var det hjem å lese om Donald, Dolly, B-gjengen, Ole, Dole,. Doffen, Fetter Anton og Onkel Skrue. Det var så gøy å lese om alt det gale de dreiv med. Men så ble jeg så stor at det ble flaut å lese Donald.

Så ble jeg enda større og gammel egentlig, hele 73 år. Da dukket en ny Donald opp i kiosken. Nemlig herr Trump. Men han kom ikke hver onsdag. Nei han kom «hver dag» han på førstesiden i avisen. Han dreiv ikke med noe galt hver onsdag han nei .... Jo! Han dreiv og gjorde gale ting hver dag han. Derfor kom han i avisen hver dag i hele 4 år. Han var den store snakkis over alt, i aviser, radio, tv og skaffet karikaturtegnerne hodebry. De visste ikke hva de skulle tegne. De hadde for mye å velge i.

NRK hadde til og med eget program som gikk hele tiden som het «Trumps verden».

Og i går forsvant den forhatte fargeklatten for godt.

Hva nå?

Jo det kom en ny president, eldre enn meg. Og da er han gammal. Han heter visst ikke For«bidden» , men Joe Biden.

Så får vi se etterhvert om han kommer i kiosken hver dag, og får eget NRK-program. Jeg tviler sterkt. Det var liksom ikke noe morsomt over han egentlig.

Dagfinn Johansen, Blogger, Finstadjordet