Person døde etter å ha kommet i kontakt med strøm i togtunnel i Oslo

Av

En person er død etter å ha kommet i kontakt med en strømførende kilde i en togtunnel i Oslo, melder NRK. To andre er skadd.

DEL

Ulykken skjedde ved Filipstad, vest i Oslo sentrum, søndag ettermiddag.

– Dette har skjedd på et sidespor som primært brukes til å snu tog, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

To skadde ble først funnet, og de er brakt til Ullevål sykehus. Det var mulig å snakke med dem, og de fortalte ifølge politiet at de hadde vært sammen med en tredje person.

Denne personen ble funnet noe senere. Vedkommende ble hentet ut av tunnelen, og tilstanden ble betegnet som kritisk. Noe senere meldte NRK at personen er død.

Ulykken påvirker ikke den generelle togtrafikken, ifølge Bane Nor.

– Det er bekreftet at det har vært uvedkommende inne i en liten tunnel på Filipstad. Basert på det vi vet, har de vært på et område som ikke er beregnet for vanlig ferdsel, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

– Vi har hatt situasjoner på Filipstad og andre steder tidligere som ligner på denne. Vår klare oppfordring er at man ikke beveger seg inn på områder som ikke er beregnet på vanlig ferdsel, fortsetter han.

I disse områdene er det høyspentanlegg med spenning på 15.000 volt.

– Kommer du i nærkontakt med det, er det risiko for liv og helse, sier pressevakta.

Artikkeltags