Tirsdag startet opptakene til NRKs nye satsing, «Familiens ære», skriver NRK i en pressemelding.

Her har kjente tidligere idrettsstjerner tatt med seg sine barn, i kampen der de skal nettopp forsvare nettopp familiens ære. Programleder er tidligere alpinist Kjetil André Aamodt, og tirsdag presenteres deltakerne.

– Seniorene er legender innenfor sine idretter. Et par av juniorene er voksne stjerner, mens andre er på god vei. Det blir også veldig morsomt å oppleve dynamikken mellom dem – om det blir foreldrene som tar føringen, eller om de får motstand fra barna sine, sier Aamodt i pressemeldingen.

  • Tidligere langrennsløper og nå Nittedal-bosatte Oddbjørn Hjelmeset (48) har med seg sønnen Lars (18), som selv har deltatt i junior-OL og junior-VM i langrenn og friidrett.
  • Tidligere håndballspiller Trine Haltvik (55), som selv spilte 240 landskamper for Norge på 80- og 90-tallet tar med seg datteren Katinka (28) inn i konkurransen. Katinka spiller selv håndball for Aker topphåndball, og også på landslaget i beach-håndball.
  • Spydkaster Trine Hattestad har med seg datteren Julie (18), som selv spiller Håndball i 1. divisjon.
  • Tidligere ishockey-spiller Petter Thoeresen (58) har med seg sønnen Patrick (36), som har gjort suksess innen samme idrett, både på landslaget og i dag, farens gamle klubb, Storhamar.
  • Bent Svele (58) og datteren Mia (18) kommer begge fra håndballverdenen. Han er i dag kjent som håndballekspert i TV 2, og hun har nylig signert med Nykæping Falster i Danmark.
  • Bjørn Maaseide (51), gjorde det stort på volleyballbanen på 90-tallet, mens datteren Birgitte starter på sitt tredje året på volleyballgymnas i Sauda til høsten.

«Familiens ære» skal vises på NRK fra oktober.