Lokalt er det mange frivillige ildsjeler som legger inn en ekstra innsats og arbeidsmengde for sine klubber.

I samarbeid med Elvia kårer Romerikes Blad gjennom Romeriksfondet, en ildsjel som gjennom årene har lagt ned en uvurderlig innsats for sin klubb eller forening.

*** Nedover kan du lese om årets nominerte ildsjeler. ***

Prisen gir takknemlighet til dem som bidrar for å holde hjulene i norsk idrett i gang.

De nominerte er trenere, tillitsvalgte eller personer i andre verv som har gjort en stor innsats for sin organisasjon. Juryen har innstilt fem kandidater. Disse er valgt ut blant mer enn 100 innsendte forslag.

I år er premieordningen annerledes. Vinneren får 60.000 kroner og de andre finalistene får 10.000 kroner hver.

Her kan du stemme på årets nominerte, fristen er 31. oktober.

Normann Christiansen (83), frivillig på Åråsen siden 1962, ble fjorårets vinner av Ildsjel prisen.

Anette Løken Hansen

Anette Løken Hansen (29) fra Råholt har vært trener for Ullensaker Håndball Tilrettelagt lag siden 2017.

– Nå føler jeg meg litt tatt på senga, dette forventet jeg ikke i det hele tatt, utbryter Hansen overrasket da hun fikk vite om nominasjonen.

Hansen har spilt håndball siden hun var 6 år gammel. For henne har det vært viktig å ordne flere tilbud innen tilrettelagt idrett.

– Jeg har jobbet innenfor frivillighetsfeltet i mange år og har mange nære i akkurat denne gruppen mennesker, legger hun til.

Hansen er nominert for hennes tålmodighet, raushet, inspirasjon og evne til å inkludere de som trenger det mest.

– Det er utrolig hyggelig å bli satt pris på. Da gjør man noe riktig tenker jeg, sier Hansen.

Her kan du stemme på årets nominerte

Jan Harald Haakerud

Jan Harald Haakerud (46) fra Auli har viet sitt liv til musikken, korpsbevegelsen og spesielt Framtun og Auli skolekorps. Som musikant, styreleder og dirigent, er han en stor grunn til at skolekorpset lever den dag i dag.

– Jeg og korpset har grodd videre sammen. På tross av at vi har mistet mange folk i korpset, så er vi en sammensveiset gjeng. Alt ligger i relasjoner, sier Haakerud.

Før Haakerud kom inn i bildet, lå Framtun og Auli skolekorps nede på sju musikanter. Nå er antallet fire ganger så mye.

Styreleder i FASK, Michael Hoffmann forteller også hvordan Haakerud har stått på og lagt inn enorm innsats for skolekorpset.

– Da familien flyttet til Auli lå korpset nede for telling. Nå lever og blomstrer det. Mye av dette kan takkes Jan Harald som har stått på hele tiden som musikant, styreleder og dirigent, sier Michael Hoffman.

Tobarnsfaren forteller at han alltid har vært opptatt av å gi det lille ekstra. For Haakerud er ungdommene viktigst.

– Det var veldig uventet å bli nominert. Dette så jeg ikke komme i det hele tatt, ler Haakerud.

Hoffman forteller at jobben som dirigent er Haakeruds kall. Hans største styrke har vært å involvere ungdommen.

– For Jan Harald er dette langt mer enn jobb. Han brenner for dette, sier Hoffmann.

Her kan du stemme på årets nominerte

May Gulbrandsen

May Gulbrandsen (53) fra Lillestrøm er styremedlem og daglig leder i LSK kvinner. Gulbrandsen har tidligere blitt nominert til og fått NFF Akershus honorære lederstipend for formidabel og langvarig innsats til det beste for jentefotballen.

– Uten May ville det ikke vært mulig i vår klubb om dagen. Hun har en positivitet og arbeidskapasitet som fortjener heder og ære hver dag i året forteller styremedlem i LSK Kvinner FK Stein Vågnes.

– Jeg er ikke så glad i så mye oppmerksomhet, men det er utrolig hyggelig å bli nominert til Årets Ildsjel, sier Gulbrandsen.

Gulbrandsen har vært mangeårig lagleder for barne- og ungdomslag, fikset cuper, turer, kioskvakter, dugnader og alt som hører med fotballaget. I dag er hun styremedlem og har ansvar for klubbens rekruttlag samt deltakende i mange praktiske gjøremål rundt det å drifte et toppserielag.

– Alle som er glad i og har fulgt med jente- og kvinnefotballen i de to klubbene vet hvem May er og har et forhold til innsatsen hennes, sier Vågnes.

Har kan du stemme på årets nominerte

Bjørn Ivar Rindal

Bjørn Ivar Rindal (53) fra Rælingen har sittet i styret i Rælingen fotballklubb i åtte år. Rindal har investert tusenvis av kvelds- og helgetimer i fellesskapets navn.

På tross av svært få spillere har Rindal jobbet hardt for å styrke klubben. Grunnet Rindals frivillige innsats, har klubben fått en kontinuerlig og styrket juniorsatsing. Da Rælingen Fotballklubb profesjonaliserte driften i 2014 var det behov for strategisk organisasjonsmessig og menneskelig kompetanse.

– Bjørn Ivar Rindal har valgt å være en som utgjør en forskjell i andre menneskers liv. For flere år siden lå klubbens juniorsatsing brakk. Alle vet hvor viktig det er å holde på ungdommen i den alderen. Rindal tok tak i det og startet byggingen av et lag, forteller daglig leder for Rælingen Fotballklubb Ann Kristin Mikalsen.

– Han har evne til å se klubbens samfunnsansvar på individ-, lag- og klubbnivå. Under Bjørn Ivars periode i klubbens styre har man sett de største endringene i Rælingen Fotballklubbs 90-årige historie, legger hun til.

Rindal har vært ansvarlig for å jobbe frem to sertifiseringer som kvalitetsklubb med nivå to som den fjerde klubben i Norge. Sertifiseringen krever mye kartlegging dokumentasjon av prosesser og roller.

– Dette er en jobb for de med struktur og kondisjon til å stå i lange, og ikke alltid like spennende prosesser. Parallelt har han igangsatt og med egne hender bygget nytt speakertårn, utstyrsbu og kiosk på anlegget, avslutter Mikalsen.

Her kan du stemme på årets nominerte

Knut Katralen

Knut Katralen (65) fra Bjørkelangen var med på å starte Mangenfjellet Turlag i 1996. Det var kimen til det som i dag er en av Romerikes største frivillige organisasjoner med omtrent 2400 medlemmer. Turlagets formål er å tilrettelegge for skiløyper og annet folkehelsearbeid på Østre Romerike. Katralen har i alle år vært nøkkelpersonen i dette arbeidet.

– Knut har stått på sent og tidlig, og har vært bestemt på at han skal levere de beste skiløypene på Romerike, sier initiavtivtager i Mangenfjellet Turlag Carl Fredrik Havnås. Havnås omtaler Knut Katralen som den viktigste brikken i turlagets suksess.

Katralen har siden starten vært åpen om sine utfordringer knuttet til psykisk helse. Arbeidet i turlaget har vært hans beste medisin.

– Å være ute i naturen er som medisin på blå resept pleier jeg å si, smiler Katralen.

Å få barn og unge ut i naturen har vært Katralens største mål. Etter pandemien opplevde de å få mye ungdom ute i løypene.

– Det er ofte lange dager med mye bæring. Det er uten tvil et krevende arbeid, men naturen gir så mye tilbake, legger Katralen til.

Her kan du stemme på årets nominerte