Nittedal inn i DGI

VIL INN: Ordfører Hilde Torkildsen beiler til Øvre.

VIL INN: Ordfører Hilde Torkildsen beiler til Øvre.

Artikkelen er over 2 år gammel

De seks kommunene på Øvre Romerike behandler i disse dager om Nittedal skal slippes inn som medeier i Digitale Gardermoen (DGI)

DEL

En analyse i Nittedal konkluderer med at kommunen alene ikke har nødvendig kraft til digitalisering etter dagens standarder.

Nes-rådmann Johnny Pedersen anbefaler at Nittedal kommer inn «under forutsetning om en tilfredsstillende forhandlingsløsning».

Rådmennene i de seks Øvre-kommunene skal komme tilbake med et mer detaljert beslutningsgrunnlag før sommeren, heter det i innstillingen.

DGI ble stiftet for å spare IKT-kostnader, men den digitale utviklingen har ført til en omsetningsøkning fra 30 millioner kroner til vel 100 millioner kroner i 2016.

– Flere kan bli bedre

Ny leveranseplattform i DGI, som ble outsourcet fra nyttår, har kapasitet, går det fram av saksframlegget til Øvre-politikerne. DGI betjener 100.000 innbyggere, og Nittedal gir ytterligere 23.000.

Rådmennene mener innlemming av Nittedal vil gi «økt kraft, finansiell styrke og menneskelige ressurser til digitalisering».

Ved å fortsette med dagens eierskap uten Nittedal, ser rådmannen disse fordelene: Man var hva man har (på godt og vondt» og «forutsatt økt økonomisk vilje kan digitaliseringsinitiativer gjennomføres noe raskere.»

Artikkeltags