Gå til sidens hovedinnhold

– Dette har jeg gledet meg til å fortelle!

Artikkelen er over 1 år gammel

RB lanserer to nye lokalaviser som skal støvsuge byene våre for nyheter!

Romerikes Blad lanserer i dag to nye lokale digitale nettsteder. Lokalavisene MittJessheim og MittLillestrøm. De nye ultralokale lokalavisene skal dekke det som skjer i sentrum i de to byene.

For å gjennomføre satsingen har Romerikes Blad ansatt seks reportere som kommer i tillegg til de 33 redaksjonelle medarbeiderne i Romerikes Blads hovedredaksjon på Kjeller i Skedsmo kommune.

– Dette er en stor og viktig satsing som vi har stor tro på. Det skjer enormt mye i byene på Romerike – Lillestrøm og Jessheim – som fortjener tettere journalistisk overvåkning. Med de to nye redaksjonene vil vi klare å gå mye tettere på dette nyhetsbildet, sier Romerikes Blads ansvarlige redaktør, Magne Storedal.

– Dette har jeg gledet meg til å fortelle til både gamle og nye lesere, legger Storedal til.


To ledere klare for oppgaven

Mandatet til lederne av MittJessheim og MittLillestrøm - Caroline Bjerkland og Bjørn Ivar Bergerud - er at redaksjonen skal bevege seg til fots i sine respektive dekningsområder på jakt etter nyheter særlig om mennesker, samferdsel, lokalt næringsliv, politikk, uteliv, oppvekstsvilkår og byutvikling.

– Gjerne med en urban, positiv vinkling myntet mer på unge enn eldre, sier Storedal.

De to skrivende lederne av satsingene, Bjørn Ivar Bergerud (MittLillestrøm) og Caroline Bjerkland (MittJessheim), er klare for oppgaven:

– Vi skal støvsuge de to byene for nyheter hver eneste dag, sier de to lederne.


Gode tider for RB

Romerikes Blad er inne i en sterk positiv utvikling med vekst i opplaget og solide økonomiske resultater. Storedal tror, i likhet med avisens administrerende direktør, Kristina Fritsvold Nilsen, at satsingen på lagt flere nyheter fra de mest folkerike områdene på Romerike vil gjøre avisen mer relevant, gi mer lesning og bidra til enda sterkere abonnementsvekst.

– Vi går til leser- og annonsemarkedet med en klar forventning om at kostnadene vi tar på oss ved denne satsingen, vil bli utlignet av mer inntekter allerede etter to år, sier Storedal og Fritsvold Nilsen.

Fritsvold Nilsen og Storedal er svært glade og takknemlig over at Amedia, konsernet som eier Romerikes Blad, etter runder om flere ulike prosjekter oppfordret Romerikes Blad til å gjøre denne satsingen.

– Å nedbemanne og avvikle lokalkontorer har vært grep nær sagt alle mediehus har tydd til de senere årene. At Romerikes Blad med Amedia i ryggen nå går den motsatte veien, er ikke bare løfterikt for folk i Lillestrøm og Jessheim. Det lover også godt for lokaljournalistikkens kår framover, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal i Romerikes Blad.


Som RB-abonnent får du alt

Som abonnent på Romerikes Blad, har du full tilgang til innholdet på de to nye nettstedene. Ønsker du å abonnere bare på MittJessheim eller MittLillestrøm, kan du også gjøre det.

– De to nye redaksjonene trenger at du som leser involverer deg. Send oss derfor gjerne tips og innspill til hvordan de to nye digitale avisene skal driftes, sier Storedal.

Kommentarer til denne saken